Nejaugi kinai tiesiog visus „išdūrė“: virš eismo važiuojantis autobusas - tiesiog didelė finansinė afera? (Video)  ()

Praėjusią savaitę viso pasaulio žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie garsųjį Kinijos autobusą, kuris gali pravažiuoti virš likusio transporto ir taip sumažinti spūstis. Visgi panašu, kad projekto populiarumas sukels nemažai problemų jo sumanytojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors kinų žiniasklaidai „Transit Elevated Bus“ arba TEB vadinamo autobuso ir traukinio hibridas pasirodė puiki idėja neseniai žurnalistų tonas visiškai pasikeitė. Dabar šią unikalią transporto priemonę jie vadina visiškai netinkama naudojimui ir netgi įtaria jos gamintojus didžiule apgavyste, kuri buvo sumanyta siekiant išvilioti investuotojų pinigus.

Abejonės prasidėjo tuomet, kai apie Hebėjaus provincijos mieste Šidziadžuange įvykusį pirmąjį 300 bandomąjį važiavimą paklausti savivaldos atstovai sako nieko nežinoję. Jie netgi informavo vietos žiniasklaidą, kad testui nebuvo duotas joks leidimas.

Tuo metu autobuso gamintojai vėliau teisinosi esą tai buvo ne bandymas kelyje, o jų pačių organizuotas privatus eksperimentas.

Kaip rašo ecns.cn, netoli abejones sukėlusio bandymo iki šiol kabo ekranai, kuriuose šviečia užrašas skelbiantis, jog vykdomas pirmasis autobuso testas.

O pati transporto priemonė paslėpta didžiuliame 10 metrų aukščio, 9 metrų pločio ir 30 metrų ilgio pastate. Lankytojai čia neįleidžiami ir netgi fotografuoti yra draudžiama.

Visi tolimesni kinų autobuso bandymai yra atidėti, o iškilmių kaspinai liko neperkirpti. Taip pat žurnalistai atkreipė dėmesį, kad vietoje, kurioje turėjo išdygti naujoji unikalų autobuso ir traukinio hibridą sumaniusios kompanijos gamykla, iki šiol tėra tik didžiulė duobė.

Buvo kalbama apie tai, kad pirmieji testai bus atlikti tik kitais metais, taigi kinai dar turi vilties.

Visgi kol kas tai labai panašėja į didžiulę finansinę aferą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(18)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: