Po gausybės gandų vokiečiai atskleidė įspūdingąjį „Mercedes-Maybach 6“  (4)

Po galybės erzinimo nuotraukų ir istorijų apie informacijos nutekėjimą, galiausiai penktadienį bendrovė „Daimler“ paskelbė oficialų pranešimą žiniasklaidai, kuriame pristatė įspūdingą, pažangų ir prabangų koncepcinį automobilį „Mercedes-Maybach 6“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturviečio (2+2) kupė automobilio ilgis – net 5,7 metro. Ypatingai prabangių automobilių „Maybach“ gamoje tai bus antrasis kėbulo tipas po dabar gaminamų limuzinų. Jis taip pat demonstruos kompanijos modernesnį požiūrį ir didesnio stilingumo paieškas. Teigiama, kad automobilio dizaineriams buvo suteikta visiška laisvė fantazijai, tad „Mercedes-Maybach 6“ akį glosto ne tik kėbulo linijomis, bet ir monstriškais 24 colių skersmens ratlankiais. O tikroji ateitis slypi viduje.

Įspūdingą automobilį į priekį varo keturių sinchroninių elektros variklių galia. Kiekvienas iš jų varo atskirą ratą. Kartu su 80 kWh baterijų bloku grindyse bendra sistemos galia siekia apie 750 AG. Tai suteikia galimybes milžiniškam automobiliui iki 100 km/val. greičio įsibėgėti per mažiau nei keturias sekundes. Elektronikos ribojamas maksimalus greitis siekia 250 km/val.

Teigiama, kad elektrinis „Mercedes Maybach 6“ viena įkrova gali nuvažiuoti apie 500 kilometrų. Žinoma, nereikėtų užsimiršti, kad kol kas tai prototipinis modelis.

Dar viena svarbi detalė – Vokietijos kompanija teigia, jog naudojant 350 kWh įkrovos stotelę prabangus elektromobilis jau per 5 minutes gali būti įkrautas tiek, kiek pakaktų šimtui kilometrų įveikti. Be to, jis turės galimybę krautis kitokiais būdais, pavyzdžiui – belaide sistema, naudojant elektromagnetinę indukciją.

Akį traukia ne vien automobilio išorė ar techninės galimybės, bet ir jo salonas. Čia dizaineriai taip pat „pasiautėjo“, sukurdami futuristišką sėdynių, prietaisų skydelio ir durelių vaizdą, lyg suktumei 360 laipsnių kamerą.

Nenutolstant nuo šios markės šaknų, interjere panaudota nemažai medžio (daugiausiai – guobos) apdailos elementų, ypač grindyse. Futuristišką jausmą papildo įvairūs holografiniai ekranai, rodantys pagrindinius parametrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(33)
(5)
(28)

Komentarai (4)