„Pokemon Go“ ima buksuoti: prarado mažiausiai trečdalį vartotojų ir visa tai dėl pačių kūrėjų kaltės  (1)

Pasaulį apėmusi „Pokemon Go“ manija pamažu atslūgsta – liepą žiniasklaidos naujienų kanaluose dominavęs žaidimas dabar prarado 15 mln. reguliarių vartotojų, remdamasis bendrovės statistika skelbia popsci.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimo piko metu liepą „Pokemon Go“ reguliariai žaidė net 45 mln. žmonių, dabar šis skaičius sumažėjo trečdaliu.

Derėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad po žaidimo išleidimo jo kūrėja „Niantic“ įtraukė ir papildomų regionų, tad vartotojų sumažėjimas iš tiesų gali būti dar didesnis.

Manoma, kad vartotojų susidomėjimas žaidimu galėjo sumenkti dėl pasikartojančio žaidimo stiliaus, gamintojo nenoro atsakyti į kritiką ir kai kurių funkcijų, kurios yra būtinos norint patobulinti žaidimą.

Vartotojai kol kas nematė kovos sistemų patobulinimo, draugų sąrašo įtraukimo arba galimybių mainyti ar prekiauti virtualiais daiktais.

Antradienį išleistas atnaujinimas yra žingsnis teisinga linkme, tačiau nepakankamas. Jo metu atsirado galimybė pakeisti savo avataro išvaizdą ir patikslintas pokemonų galios skaičiavimas.

Taip pat buvo pašalinti pėdų ženklai, anksčiau rodę atstumą iki netoliese esančio pokemono – ši funkcija nustojo veikti jau po kelių dienų nuo programėlės išleidimo, taigi panašu, kad programuotojai nusprendė jos tiesiog atsisakyti.

Po atnaujinimo nustojo veikti ir populiari paslauga „PokeVision“, leidusi realiu laiku žemėlapyje internete stebėti, kur ir kokius pokemonus galima rasti.

Taip pat „Niantic“ panaikino baterijos tausojimo režimą, mat kai kuriems žaidėjams jis veikė netinkamai – nors ekranas turėtų užtemti tik telefoną nuleidus, dažnai tai nutikdavo ir žaidimo metu.

Visgi šie atnaujinimai buvo sutikti ne tik džiugiai. Didžiausią pasipiktinimą sukėlė tai, kad po atnaujinimo kai kurių žaidėjų pasiekimai tiesiog išnyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(31)
(-14)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: