Lietuvis teigia, kad šis jo išradimas pavergs dviratininkus visame pasaulyje – o kaip manote jūs?  (7)

Vienas du, ir dviratis stovi stačias bute, balkone ar laiptinėje. Žinoma, jei ji rakinama. Parkį – įrenginį dviračiui statyti – išradęs vilnietis ekonomistas Bronius Rauba neabejoja, kad lietuviškas gaminys pavergs ne tik lietuvius, ir rengiasi pradėti masinę gamybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-05 Lietuvis teigia, kad šis jo išradimas pavergs dviratininkus visame pasaulyje – o kaip manote jūs?  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kaip akiniams reikalingas futliaras, taip dviračiui reikalingas parkis“, – įsitikinęs ekonomistas išradėjas. Dabar jis rūpinasi ne tik gamybos reikalais, bet ir idėjos patentavimu, kad jos kas nors nenugvelbtų.

Žmona išbarė, kad stinga vietos

„Analogų pasaulyje nėra. Ilgai ieškojome informacijos. Radome tik panašius daiktus, kuriems naudojama elektra“, – sakė lietuvis. Parkiui elektros nereikia, pakanka spyruoklės.

Idėja, kad toks daiktas reikalingas, B.Rauba suprato dar prieš kelerius metus, kai visa šeima pamėgo važinėtis dviračiais ir namie atsirado net penki.

„Žmona pyko, kad laikome juos balkone, kad ten nebelieka vietos. Ėmiau svarstyti, ką daryti, kad dviračiai užimtų jos mažiau“, – pasakojo B.Rauba, prieš metus įsteigęs  įmonę „Parkis“.

Parkiui sukurti prireikė metų. Pirmieji bandymai nebuvo vykę – tai tas ar anas nebuvo tobula. Ekonomistui ilgainiui pavyko – išrastas įrenginys sutaupo 40 proc. vietos, kurią užimtų tiesiog ant ratų stovintis dviratis.

O kai ištobulintą įrenginį – pastatyti dviratį įgudus pakanka ir vienos rankos – palaimino giminaičiai ir draugai, B.Rauba suprato, kad reikia imtis ir gamybos.

Įrenginius surenka patys

Pirmoji partija kol kas dar tik ruošiama – tai bus 30 parkių. B.Rauba su verslo partneriu Vygantu Radvila iš švediško korpuso ir detalių, pagamintų Lietuvos įmonėse, juos surenka patys.

Parkio ženklą sukūrė B.Raubos dukters draugė – vokietė dizainerė. Vėliau, kai lietuviškus parkius išmėgins didesnis būrys dviratininkų, ir gamyba įgis pagreitį, B.Rauba ir V.Radvila sustyguos prekybą.

V.Radvila ir B.Rauba tikri, kad dviratininkams tinkamai ir pagarbiai laikyti dviratį svarbu.

„Juk jei šeimoje važinėja vienas ir grįžęs pastato dviratį kur nors namie, kiti, nevažinėjantys, kliūva už jo, nežiūri į tą daiktą pagarbiai, o parkis užtikrins, kad dviratis būtų deramai vertinamas“, – įsitikinęs dviratininkas entuziastas B.Rauba.

Juolab kad ankštame bute kabinti dviratį palubėje ant kablių sunku. O parkis parankus ir vaikams.

„Norėjome, kad pavadinimas būtų gyvas. Dviratis tam, kuris važinėja, yra lyg draugas, šeimos narys. Tad parkis – draugo draugas“, – šypsojosi V.Radvila.

Verslininkai skaičiuoja, kad 6,5 kilogramo sveriantis parkis turėtų kainuoti 239 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Aida Murauskaitė
(31)
(61)
(-30)

Komentarai (7)