Laikas atsikratyti baimių, kvailų minčių ir nepasitikėjimo: „MATE“ – elektrinių dviračių „Tesla“? (Video)  (4)

Lietuva – maža šalis, ir atstumai, kuriuos važiuojame automobiliais arba viešuoju transportu, yra labai maži. Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Olandijoje ir daugybėje kitų šalių tie atstumai yra nepalyginamai didesni, tačiau dviračiai ten daug populiaresni ir įprastesni. Juolabiau mūsų šalies žmones stebina elektrinių dviračių idėja – egzistuoja klaidingas mąstymas, jog elektrinio dviračio nereikia minti ir tuomet dviratis praranda savo esmę. Bet kompanija „MATE“ planuoja tapti dviračių „Tesla“ ir išsklaidyti visas baimes, kvailas mintis ir nepasitikėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektriniai dviračiai šiuo metu yra toje stadijoje, kurioje buvo elektriniai automobiliai iki „Tesla“. Vieni yra per brangūs, kiti – per sunkūs ir yra per daug keisti ar net sudėtingi, treti – primityvūs, o kai kurie dviračiai tiesiog nuvilia savo baterijos tarnavimo laiku. „MATE“ išsprendžia visas šias problemas. Šis dviratis atrodo gerai, yra lengvas, prieinamas daugumai ir išmanus.

Iš Danijos kilę „MATE“ idėjos sumanytojai nori, kad žmonės pasaulyje pradėtų aktyviau keliauti dviračiais. „Pasaulis turi pamatyti, kokia smagi, patogi ir naudinga transporto priemonė gali būti dviratis“, – rašo „MATE“ atstovai.

Šiuo metu „MATE“ renka pinigus „Indiegogo“ sistemoje ir kol kas jų dviračius dar galima įsigyti už 70% mažesnę kainą, negu bus galima vėliau. Vos už 599 JAV dolerius (maždaug 540 eurų) šiuo metu galite gauti „MATE“ dviratį, galinčiu pasigirti:

  • 6061 aliuminio lydinio korpusu;
  • 250W varikliu su septyniomis pavaromis;
  • 36V/10.4 Ah išimama ir per 2 valandas pilnai įkraunama baterija, leidžiančia nuvažiuoti iki 50km įjungus pagalbos režimą;
  • 25 km/h maksimaliu greičiu;
  • Integruotu kompiuteriu su GPS navigacija bei galimybe krauti savo telefoną;
  • 16kg svoriu ir galimybe dviratį sudėti vos per kelias sekundes.

Vėliau šitoks „MATE“ dviratis kainuos 2000 JAV dolerių (apie 1800 eurų). Tokia kaina vilioja mažiau, bet ją vis dar galima laikyti konkurencinga. Taip, suprantu, kad kai kurie žmonės už tokius pinigus perka automobilį, bet „MATE“ – puiki alternatyva automobiliui vasarą, ankstyvą rudenį bei vėlyvą pavasarį. Pasak gamintojo, su šiuo dviračiu visada jausitės lyg važiuodami lygiu keliu, kadangi „MATE“ jums automatiškai padės minti į kalnus, o kelių nelygumus bei duobes leis pamiršti amortizatoriai. Žinoma, jeigu norite pasportuoti, variklį galite visiškai išjungti. Arba atvirkščiai – jeigu norite pataupyti jėgas, nes važiuojate į susitikimą ar pasimatymą, galite pilnai pasikliauti tik variklio galia.

„MATE“ dviratį šiuo metu vis dar galite įsigyti už itin mažą kainą „Indiegogo“ svetainėje. Galite rinktis iš kelių komplektacijų ir juodos, baltos, raudonos bei žalios spalvų. „MATE“ dviračius galima bus įsigyti visame pasaulyje. Kol kas tai atrodo kaip labai įdomus produktas ir, kaip minėjau, „MATE“ man primena „Tesla“.

O ką apie „MATE“ ir, apskritai, elektrinius dviračius galvojate jūs?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(45)
(7)
(38)

Komentarai (4)