Išskirtinio tipo viešbutis naujam kultūriniam judėjimui: tokio gyvenimo, kaip „podesteriai“ tikrai dar nesate išbandę  (5)

Populiariuose miestuose būsto nuomos kainos kartais, regis, prasilenkia su sveiku protu. Žinoma, yra tam tikrų programų, leidžiančių pigiau apsigyventi nepažįstamų šeimų namuose, tačiau ir ši paslauga nuolat brangsta. Dėl to viena bendrovė sukūrė unikalų viešbutį, kuris „pakeis žmonių judėjimo ir gyvenimo kultūrą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas vadinamuoju „Podshare“ pasinaudoti galite tik Kalifornijoje (JAV), tačiau sulaukus dar didesnio pasisekimo, neatmetama galimybė šį apgyvendinimo būdą plėsti ir į kitas valstijas bei pasaulio šalis.

Tai yra bendruomeniškumo pagrindu paremta sistema, su kuria (priklausomai nuo vietos) už naktį tereikės mokėti 40-50 JAV dolerių, o tai yra maždaug pusė pigiausios viešojo apgyvendinimo įstaigų kainos Kalifornijoje.

Vis dėlto, jei norite prisijungti prie šios bendruomenės, turėsite laikytis tam tikrų taisyklių: 1. Nevartoti narkotikų; 2. Nevogti; 3. Neužsiimti lytiniais santykiais.

Tiesa, šios taisyklės ir taip yra akivaizdžios, nes gyvenate vos kelių centimetrų nuo kitų svečių, o visos bendros erdvės yra atviros. Ir nors už šią ganėtinai mažą kainą gaunate savo gultą, televizorių, rankšluostį, galimybę naudotis bendra virtuve bei vonia, tačiau pagalvokite apie privatumo poreikį, nes čia jo turėsite ne itin daug.

Jau 4 metus veikia du panašūs viešbučiai. Per tą laiką jie apgyvendino virš 5000 svečių. Tai reiškia, kad naujoji karta, kuri vis daugiau keliauja, tačiau taupo pinigus, mielai išnaudoja biudžetinio apgyvendinimo galimybes.

Apžvelgus Kalifornijoje vyraujančias nuomos kainas, nieko keista, kad tokie viešbučiai tampa vis populiaresni, net nuolatiniam apgyvendinimui. Pavyzdžiui, Holivude buto su vienu miegamuoju nuoma kainuoja 1898 JAV dolerius per mėnesį, o tuo tarpu „Podshare“ už visą mėnesį sumokėsite 1550 dolerių.

Šio viešbučio vienas iš tikslų yra skatinti bendruomeniškumą ir socializaciją. Aplinka čia primena didelį kolegijos bendrabutį, ir kai prie tokio „atvirumo“ pripranti, pasidaro visai linksma.

Tie, kurie gyvena „Podshare“ erdvėse yra vadinami „podesteriais“. Šį judėjimą pradėjo Elvina Beck, kuri bendrovę įkūrė 2012 metais. Ji pati taip pat gyvena šiose patalpose. E.Beck „Podshare“ įvardina, kaip „fizinį socialinį tinklą, kuris jungia žmones per jų gyvenamąsias erdves, kur mezgasi realūs ryšiai, o ne paviršutiniškas bendravimas internetu“.

Bendruomeninio gyvenimo verslas šiuo metu sparčiai auga, ir tikrosios sėkmės jų savininkai dar tik laukia ateityje. O jūs, ar apsistotumėte panašiame viešbutyje?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(24)
(-1)

Komentarai (5)