Specialisto komentaras: kokio stiprumo žemės drebėjimą atlaikytų Lietuvoje pastatyti namai ir daugiabučiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-09-11 11:13
1) Apie kokius pastatus kalbama? Senamiesčio (kai statyti, nežinant apie žemės drebėjimus), sovietinius (kada nebuvo dabartinių statybų reglamentų) ar šiuolaikinius? 2) Viskas priklauso nuo pastato būklės. Yra jau dabar pastatų kuriu sienos griūna ir be žemės drebėjimų pagalbos. Vien dėl senatvės. 3) Yra pastatų kurie kreivai pastatyti, norint sutaupyti. Ypač geodeziniams darbams. Kiek namus statančių asmenų ieško pačių pigiausiu darbų atlikėjų. Kurie už sutarta kainą neturi lėšų net į vieta atvykti ir apžiūrėti? Jau nekalbant apie geodezinius darbus. Todėl iš duomenų bazės pasiima kažkieno kito suchalturinta gręžinio aprašą ir ji nukopijuoja naujam užsakimui.
MindaugasV85 2016-09-11 11:14
Kai žiūriu iš šalies į tuos daugiabučius, tai man čia vieni šlykščiausių pastatų. Tad galėtų ir nuo vėjo pradėt griuvinėt, bet kad tik žmonės fiziškai nenukentėtų
Nefizikas 2016-09-12 21:54
Nebūčiau nustebęs komentaro nekonkretumu, nekvalifikuotumu ir sausumu jei tai būtų komentavęs koks "komsomolkės" korespondentas. Ten jie pastoviai priverčia ko nors iš anglų per Google vertėją. Jau vaikas būdamas žinojau, kad blokiniai namai atsparesni žemės drebėjimams(kad ir sovietinė, bet visvien armatūra yra per visą tūrį), namai su liftų šachtomis taipogi atsparesni. Prasčiausias atsparumas mūrinių(plytinių), o mūryti iš skylėtų plytų -silpniausi. Gal mokslininkas mano kitaip?