Sony telefonų naujausios tendencijos ir kryptys ateinantiems 2017 metams  (7)

Vienoje iš didžiausių pasaulyje IT parodoje IFA 2016 Berlyne Sony pasaulį pabandė nustebinti naujais išmaniais telefonais ir jų priedais. Buvo pristatytas naujasis flagmanas Sony Xperia XZ ir mažoji versija Xperia X Compact. Šalia pristatė asistentą-ausinuką Xperia Air ir specialų 4K raiškos projektorių Xperia Projector. Tačiau ką tai sako apie tolimesnius Sony žingsnius? Kokie Sony telefonai bandys užkariauti rinką?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japoniška kokybė

Sony įkūnija geriausios japoniškos kokybės pavyzdį. Jei perkate Sony išmanųjį, galite neabejoti jo patikimumu. Nesvarbu, ar tai vidutinės klasės modelis, ar Z serijos telefonai ar naujosios X serijos telefonai, skirti aukščiausius reikalavimus keliantiems vartotojams. Aišku, ši kokybė atsispindi ir kainų eilutėje, nes nauji Sony telefonai kainuoja 500-600 eurų. Tie, kurie įsigyja šiuos telefonus netrunka suvokti, kad tikrai verta.

Telefonai yra patvarūs. Jie atsparūs dulkėms ir vandeniui (IPS68), be to metalinis korpusas atlaiko ir nesmarkius smūgius. Sony yra bene vienintelis išmaniųjų telefonų gamintojas, įtinkantis reikliai Europos vartotojų bendruomenei. Nepaisant to, šios kompanijos vardo nėra daugiausiai parduodančių išmaniuosius telefonus kompanijų dešimtuke 2015 metais (2014 – 10 vieta).

Laukiami produktai

Vienas iš laukiamiausių produktų 2017 metais yra Xperia Z7 modelis. Pala, pala, o kodėl ne Z6? Tikėtina, kad Z6 nebus labai skirtingas nuo Z5 modelio, todėl jam daug dėmesio neskiriama.

Kaip jau tapo įprasta, Sony išleidžia naujus modelius trimis formatais: Compact (dažniausiai būna silpnesnės baterijos, 4,6 arba 4,7 colio įstrižainės telefonai), normali versija (5 colių įstrižainės telefonai) ir Premium (dažniausiai būna galingesnės baterijos ir 5,5 ar net 6 colių įstrižainės ekrano telefonai). Konkurentai išleidžia tik po dvi versijas plius skirtingos vidinės atminties. Kadangi Sony telefonai visada turi mikro SD kortelės lizdą (iki 256 GB), tai su vidine atmintimi nežaidžia, kaip tai daro Apple ar Samsung.

Pasaulinės tendencijos

Sony vadovas vienoje konferencijoje pareiškė, kad 2017 metais išmaniųjų telefonų rinką sudrebins ir iš pagrindų sujudins kamerų atnaujinimai. Galinės kameros bus ne viengubos, o dvigubos. Huawei ir Apple jau pristatė telefonus su dvigubomis kameromis. Greičiausiai ir Sony žengs tokį pat žingsnį. Juo labiau, kad yra viena iš pagrindinių telefonų kamerų gamintojų pasaulyje, labai daug investuojanti į mokslinius tyrimus ir naujų technologijų bandymus. Kuris modelis turės dvigubas kameras – dar kol kas neaišku, tačiau spėjama, kad tai bus Xperia Z7.

Kita tendencija 2017 metams greičiausiai bus vardu Snapdragon 830. Tai išmaniųjų telefonų procesorius. Dabartinis 820 modelis atsilieka kai kuriomis savybėmis nuo Apple A9 procesoriaus, tad akivaizdu, kad daugelis gamintojų, ne tik Sony, pageidaus savo naujausiuose telefonuose dar galingesnio procesoriaus. 830 modelis gali būti kaip tik toks. Dabartiniai Sony telefonai naudoja Snapdragon 820 ir senesnius procesorius, tačiau tuo pačiu kuria ir efektyvias baterijos resursų ir energijos taupymo programas, kurios padeda telefonams veikti nepriekaištingai net ir su senaisiais modeliais.

Dar viena pasaulinė išmaniųjų telefonų tendencija, kuri palies ir Sony išmaniuosius įrenginius – Android 7.0 Nougat operacinės sistemos atnaujinimas. Naujieji telefonai veiks būtent su šia operacine sistema, nors ir dabar Android 6.0 Marshmallow nėra labai bloga.

2017 metai gali būti labai sėkmingi įvairių telefonų priedų gamintojams ir kūrėjams. Vis daugiau dėmesio (ir investicijų) skiriama „nešiojamai“ įranga (wearable gadgets). Aišku, daugiausiai dėmesio susilaukia VR akiniai, išmanieji laikrodžiai ir apyrankės, tačiau Sony jau šiais metais pristatė Xperia Air asistentą, kuris yra valdomas balsu ir dedamas ne ant riešo, o ausyje. Tai ne paprasta Bluetooth ausinė, suporuota su kišenėje esančiu telefonu. Tai daug galimybių turintis prietaisas. Akivaizdu, kad jis netaps itin populiariu, nes tokių prietaisų galimybės dar ne visiškai atskleistos, tačiau tokie prietaisai sulauks vis daugiau ir daugiau dėmesio. Ne, Sony telefonai nenueis į antrą planą, nes jie pakankamai inovatyvūs ir kokybiški. Tai labai rimti konkurentai Samsung, Apple, HTC ir Huawei bei kitiems korėjiečių flagmanams.

Kas nesikeis 2017 metais?

Kaip rodo Apple pavyzdys, mažiausiai keičiasi... dizainas. Sony, atrodo, nepaneigs šio teiginio, nes ir kitų jos telefonų dizainas išliks labai panašus. Šiuo metu propaguojamas monolito įvaizdis, o pats telefonas – taisyklingų formų monolitas kvadratiniais kampais. Jei Samsung bando lenkti ekraną, LG kuria modulinį telefoną, o Apple tik šiek tiek suapvalino savo išmaniųjų linijas, tai Sony telefonai išlieka tokiomis stilingomis „plytelėmis“.

Visa kita keisis, nors ir nežymiai. Rimtesni pakeitimai numatomi jungčių srityje – bus pereinama prie USB type C jungties, ekrano raiška taip pat nuo fullHD eis link 4K. Tokios štai Sony išmaniųjų telefonų tendencijos kitiems metams.

www.fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: