Dirbtiniai neuronų tinklai išmoko naudotis trumpalaike atmintimi: pirmieji eksperimentai stebina pačius mokslininkus  ()

Dirbtiniai neuronų tinklai, turintys trumpalaikę atmintį? Skamba neįtikėtinai, tačiau mokslininkams pavyko sukurti programą, kuri gali rašyti produktų recenzijas beerdadvocate.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neuronų tinklai išmoksta tikslius produktų apibūdinimus ir žargoną, dažniausiai daromas gramatikos klaidas taip, kad jų recenzijų beveik neįmanoma atskirti nuo tų, kurias rašo žmonės.

Kalifornijos mokslininkų produktas yra tik dalis milžiniško mokslininkų atliekamo tyrimo, kurio tikslas – parodyti, kaip dirbtiniai neuronų tinklai gali atkartoti kalbą.

Mokslininkų sukurti neuronų tinklai gali fiksuoti paveikslėlius, mokytis užsienio kalbų arba atsakyti į el. laiškus.

Šie tinklai sudaryti iš daugybės dirbtinių neuronų, kurie yra tarsi analoginiai tikriems. Kaip ir biologiniai, dirbtiniai neuronai sąveikauja tarpusavyje.

Teoriškai, šie tinklai gali naudoti giliojo mokymosi metodą, taip juos galima tarsi ištreniruoti atsiminti tam tikrus paveikslėlius, atskirti, kuris el. laiškas tikras, o kuris – keliauja į šiuškliadėžę ir pan.

Todėl mokslininkai itin didžiuliu pasiekimu laiko faktą, kad dirbtiniai neutronų tinklai jau gali išmokti kalbą ir patys, pagal tam tikras komandas, parinkti reikiamus žodžius. Ir tai – dar tik viso proceso pradžia, rašo spectrum.ieee.org.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(32)
(6)
(26)

Komentarai ()