O čia jau tikrai fantastiškas projektas: kišenėje įkištas telefonas be jokių trikdžių garsą perduos per pirštą (Video)  ()

Korėjos kompanija Innomdle Lab sukūrė apyrankę, kuri vibruodama paverčia savininko pirštą audio įranga. Detaliau apie įrenginį rašoma projekto puslapyje minios finansavimo platformoje Kickstarter.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tradicinė garso perdavimo įranga nėra be trūkumų. Tokie įrenginiai dažnai būna gan dideli ir ilgai nešioti juos nepatogu. Daugumą tokių įtaisų neslopina aplinkos triukšmo ir jais skambinti triukšmingoje aplinkoje skambinti nepatogu.

Įrenginys Sgnl primena laikrodžio apyrankę, Bluetooth ryšiu sujungtą su išmaniojo telefono programėle. Apyrankėje įtaisytas mikrofonas, o taip pat specialus vibruojantis modulis, konvertuojantis telefono perduodamą garso informaciją į vibraciją, kuria galima girdėti pašnekovą per piršto galiuką.


Aprašydama įrenginio veikimo principą, kompanija technologijos smulkmenų neatskleidžia ir koncepciją apibūdina bendrais bruožais: vibracija iš apyrankės perduodama iki pirštų galiuko, ir priglaudus pirštą prie ausies, ausies kaušelyje atkuria reikiamą garsą. Be to, kūrėjų teigimu, perdudoamas garsas gerai girdimas, nepaisant aplinkos triukšmo — panašu, kūrėjai naudoja kažkokį garso perdavimo kaulu būdą.

Apyrankę galima naudoti atskirai ar drauge su įprastu/išmaniuoju laikrodžiu. Norint įsigyti Sgnl, reikia Kickstarter pervesti bent 99 dolerius, užsakovams prietaisą žadama pristatyti 2017 m. vasarį.

Garso perdavimo žmogaus kūnu koncepcija nėra nauja. Garsus galima perduoti tiek gerklų odos vibracijomis (laringofonas), tiek ir kaukolės kaulų vibracijomis, – taip ausys lieka atviros ir ausinių garsas girdimas netgi triukšmingoje aplinkoje. Tokia garso perdavimo technologija naudojama ausinėse — pavyzdžiui dviratininkams ar kariams.

Николай Воронцов

Николай Воронцов
nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()