5 įdomūs ir mažai kam žinomi faktai apie „Google“ (Video)  ()

„Google“ žino kiekvienas, tačiau ši bendrovė turi ir daug paslapčių. Dienraštis „Independent“ pateikė kelis faktus, kurių greičiausiai nežinojote apie didžiausią pasaulio interneto kompaniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas nežino, kada „Google“ gimtadienis

Iš tikrųjų, į šį klausimą galima atsakyti – „Google“ turi tiek daug gimtadienių, kad išrinkti vieną dieną yra gana sunku. Kompanija iš viso turi šešis gimtadienius, bet jį buvo nuspręsta švęsti rugsėjo 27-ąją.

Naršyklėje „Google Chrome“ yra pasislėpęs „T-Rex“ žaidimas

Kai nėra interneto ryšio, įsijungę „Google Chrome“ naršyklę išvysite įspėjimą apie ryšio nebuvimą, o šalia – mažo dinozauro atvaizdą.

Paspaudus tarpo klavišą, prasidės žaidimas, kuriame dinozauras bėga į priekį ir šokinėja per kliūtis. Žaidimas niekada nenutrūksta, nes visos kliūtys yra užkoduotos.

„Google“ mygtukas „Man sekasi“ (angl. „I‘m Feeling Lucky“) per metus kainuoja dešimtis milijonų eurų

Šis mygtukas gali atrodyti kaip paprasčiausia pramoga, tačiau tai yra brangus malonumas „Google“ kompanijai.

Vartotojui užėjus į pirmąjį paieškos rezultatą, „Google“ taip pat praleidžia ir visas reklamas, kurias žmonės pamato, kai atsiveria visi paieškos rezultatai. Tai reiškia, kad „Google“ praranda dalį pajamų, gaunamų iš reklamos.

Pirmoji „Google“ duomenų saugykla buvo pagaminta iš lego kaladėlių

Šiandien „Google“ yra viena didžiausių pasaulio duomenų saugojimo kompanijų – jos saugyklose laikomos žmonių nuotraukos, darbo dokumentai, elektroniniai laiškai ir visa kita. Tačiau pačioje įmonės gyvavimo pradžioje saugykla buvo žinoma kaip „Backrub“. Tai tebuvo krūva kietųjų diskų, laikomų konteineryje, pastatytame iš lego kaladėlių.

„Google“ sumoka dosnias išmokas sutuoktiniams tų žmonių, kurie mirė dirbdami kompanijoje

Našliai arba našlės artimiausią dešimtmetį gauna 50 proc. jų sutuoktinio atlyginimo, o vaikai taip pat gauna tam tikras išmokas iki tol, kol suauga.

Trumpa „Google“ istorija:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(31)
(5)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: