Kinijos turgelio stebuklai: naujos kartos fizinis aktyvumo asistentas „CUBOT V2“ už 24$ pasiūlė tai, ko neturi kiti kiniški analogai  (2)

Stebėti nuolatinį mažai kam žinomų vietinių Kinijos gamintojų progresą yra iš ties labai įdomu. Atrodytų, dar visai neseniai rašėme apie itin pigų fizinį aktyvumo asistentą „CUBOT V1“. Nuo to karto praėjo šiek tiek daugiau nei mėnesis, tačiau jis šiam Kinijos gamintojui buvo tikrai produktyvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tą puikiai patvirtina tas faktas, kad Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ jau pradėjo priimti antrosios kartos fizinio aktyvumo asistento „CUBOT V2“ užsakymus. Tiesa, „CUBOT V1“ vis dar yra prekyboje ir kainuoja 12$.

Atnaujintas fizinio aktyvumo asistentas „CUBOT V2“, žinoma, kainuoja gerokai brangiau nei pirmoji šio elektroninio žaisliuko versija, tačiau jo funkcionalumas šį kartą taip pat yra nepalyginamai didesnis.

Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ „CUBOT V2“ fizinis aktyvumo asistentas šiuo metu kainuoja 24 JAV dolerius. Ir nors į šią kainą žiūrint kiniškais masteliais, tai jau yra gana nemaži pinigai, tarptautinėje rinkoje tokia „CUBOT V2“ kaina vis dar išlieka jei ne juokinga, tai bent jau itin konkurencinga. Be to, labiausiai intriguoja tai, kad savo funkcionalumu šis fizinis aktyvumo asistentas jau praktiškai gali būti lyginamas netgi su gerokai brangesne „Fitbit“ ar „Jawbone“ produkcija.

Pirmiausiai reikia pabrėžti tai, kad „CUBOT V2“ turi 0,88 colių įstrižainės lietimui jautrų OLED technologijos ekraną, tačiau šis fizinis aktyvumo asistentas taip pat išsiskiria ir gera baterijos tarnavimo trukme.

Gamintojas tvirtina, kad dėka integruoto mažomis energijos sąnaudomis išsiskiriančio Bluetooth ryšio modulio „Nordic nRF51822“, įrenginyje integruota 80 mAh talpos baterija budėjimo režime gali tarnauti net iki 30 dienų. Jeigu „CUBOT V2“ naudojamas kiekvieną dieną, šios baterijos energijos fizinio aktyvumui asistentui užtenka nuo 5 iki 7 dienų, kas taip pat yra labai geras rezultatas.

Žinoma, fizinis aktyvumo asistentas „CUBOT V2“ kaip ir dauguma kitų Kinijoje pagamintų šios kategorijos produktų, skaičiuoja nueitą atstumą ar žingsnius, praneša apie įeinančius skambučius, seka miego kokybę, leidžia nuotoliniu būdu valdyti kai kurias išmaniojo telefono funkcijas ir taip pat stebi žmogaus miego kokybę.

Tačiau „CUBOT V2“ turi ir vieną išskirtinę savybę, kurios iki šiol dažniausiai negalėdavo pasiūlyti nei vienas kitas kiniškas fizinio aktyvumo asistentas – galimybės, leidžiančios realiu laiku visą parą registruoti pulso parodymus. Tai ypač naudinga turintiems įvairiausių bėdų su širdimi, tačiau praverčia ir sveikiems žmonėms, stebint, kaip kinta jų pulsas miego metu, dirbant ar ilsintis. Tai padeda įvertinti dienos režimą, bendrą gyvenimo būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(9)
(23)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: