Už idealios būklės „Žiguliuką“ prašo neįtikėtinos pinigų sumos  (2)

Prižiūrėto klasikinio automobilio vertė metams bėgant tik kyla, tačiau kolekcionieriai ir technikos entuziastai puikiai žino, kokią maksimalią sumą verta mokėti už vieną ar kitą modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tarpu šio, nieko neišsiskiriančio, VAZ-2106 savininkas nusprendė, kad jo automobilis turbūt yra bene geriausias šios markės egzempliorius pasaulyje. Viename iš nemokamų kazachų transporto skelbimų tinklapių jis savo „Žiguliuką“ parduoda už tiesiog neįtikėtiną sumą.

Už 1979 metais pagamintą sedaną prašoma net 80 tūkst. dolerių arba maždaug 71 tūkst. eurų.

Verta paminėti, kad parduodamas automobilis nėra nei masiškiausiai gamintas, nei itin retas modelis. Ši VAZ-2106 modifikacija buvo skirta Kanados rinkai, o iš viso jų buvo pagaminta kiek daugiau nei 10 tūkstančių.

Neatsitiktinai šiuo metu automobilis stovi Toronte, tačiau savininkas pasiryžęs išgabenti jį į Rusiją arba Kazachstaną. Beliko tik surasti savininką, kuris už „Žiguliuką“ sutiktų sumokėti nemenką sumą pinigų.

Nuo buvusios Sovietų sąjungos rinkai skirto VAZ-2106 modelio kanadietiška modifikacija skyrėsi masyviais buferiais, kitokiais žibintais, vakarietiškomis padangomis.

Taip pat salone buvo sumontuotos komfortiškesnės sėdynės, o priekiniame panelyje šalia laikrodžio įrengtas indikatorius, perspėjantis apie neužsegtus diržus ir variklio patikrinimo lemputė. Kanadietiškas modelis taip pat turėjo šiek tiek efektyvesnius stabdžius ir katalizatorių.

Parduodamo ryškiai raudono sedano rida – vos septyni tūkstančiai kilometrų ir, kaip tvirtina savininkas, viduje vis dar juntamas „naujo Žigulio kvapas“. Už šį sentimentus kai kam sukelsiantį kvapą savininkas turbūt ir prašo 80 tūkst. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(37)
(-28)

Komentarai (2)