Beprotiška ar genialu? Investuojama į elektros energiją iš viesulų (Video)  ()

Didėjant elektros energijos poreikiui, mokslininkai intensyviai ieško naujų būdų jai išgauti. Vienas inžinierius šiam tikslui nusprendė pasitelkti viesulų jėgą ir net teigia, kad šis jo sumanymas išgelbės pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados išradėjas Louisas Michaudas praleido visą savo gyvenimą kurdamas sūkurinius variklius ir generatorius. Dabar jis mano, jog rado būdą, kaip padėti pasaulio žmonėms energetikos krizės akivaizdoje. Louisas yra įsitikinęs, kad sūkuriniai varikliai pilnai aprūpins elektra ateities miestus.

Kiekvieno inžinieriaus gyvenime atsiranda momentas, kai turi nuspręsti, ar tau rūpi, ką apie tavo darbą galvoja kiti. Elektros generavimas iš sūkurių gal ir skamba absurdiškai, tačiau Louisas taip tiki savo sėkme bei nori pasiekti užsibrėžtus tikslus, jog net sugebėjo gauti šimtų tūkstančių dolerių finansavimą savo tyrimams.

Sūkurinių variklių principas yra paremtas Saulės šiluma, kuri įkaitina orą ir priverčia susiformuoti viesulą. Susidarę slėgių skirtumai, manoma, įsuka turbinas ir taip gamina elektros energiją.

Ši idėja tikrai nėra kvaila – sėkmingas projekto įgyvendinimas galėtų reikšti labai švarios ir pigios energijos gamybos pradžią. Vis dėlto, reikia dar daug tyrimų bei bandymų, nustatant geriausią būdą įsukti viesulą. Ties tuo šiuo metu ir dirba Louisas bei jo komanda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()