Staigmena Vilniaus aplinkkelyje – keturi nauji greičio matuokliai  (1)

Eismo saugumą Vilniaus prieigose miesto savivaldybė laiko ne mažesniu prioritetu nei gatvių pralaidumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasibaigus vakarinio aplinkkelio statyboms juo važiuojantys vairuotojai skubėti negalės. Tai užtikrins net keturi nauji greičio matuokliai. Naują stacionarią įrangą jau spėjo pastebėti atidūs greičio kontrolės priemones ir policijos rengiamus reidus sekantys vilniečiai.

Nauji greičio matuokliai buvo pastatyti ties išvažiavimu iš aplinkkelio Justiniškių mikrorajone, šalia prekybos centro „Maxima“ bazės ir ties būsimuoju viaduku Ukmergės gatvėje.

Vilniečiai tik nebuvo tikri, ar tai veikianti įranga, ar tušti jos montavimui skirti tušti metaliniai korpusai. Kaip lrytas.lt informavo savivaldybės ūkio ir transporto departamento eismo valdymo poskyrio vedėjas Eduardas Garbovskis, vakariniame aplinkkelyje per trečiąjį etapą numatyta įrengti keturis naujus stacionarius greičio matuoklius.

Jis patvirtino, kad vienas greičio matuoklis bus įrengtas nuo Ukmergės gatvės įvažiuojant į vakarinį aplinkkelį, antras – važiuojant link Gariūnų šalia Pilaitės prospekto ir aplinkkelio jungties, trečias pačioje transporto jungtyje važiuojant link Ukmergės, o ketvirtas – ties Justiniškėmis.

Savivaldybės atstovai primena, kad vakarinio aplinkkelio etapo ruože greičiai yra suvienodinti ir nustatytas 80 km/val. ribojimas, o ties transporto jungtimis – 60 km/val. Kol kas vairuotojai gali atsipalaiduoti, mat įranga nėra prijungta prie centralizuotos policijos administracinių teisės pažeidimų registro bazės. Visgi jis patikino, kad veikti jie pradės vos atidarius aplinkkelį.

„Greičio matuoklių kontrolės sistemos plėtra vyksta atsižvelgiant į policijos pasiūlymus. Jie montuojami ten, kur privalu užtikrinti leistiną saugų greitį“, – trumpai komentavo savivaldybės atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(11)
(8)
(3)

Komentarai (1)