Iš pirmo žvilgsnio - tai paprastas monitorius. Tačiau iš tikro - tai sau lygių neturintis 8K monstras  (5)

Nors 4K monitoriai tinkamai dar net neįsibėgėjo, kai kurie gamintojai blizgančiomis akimis žvilgčioja į ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokijuje vykstančioje CEATEC 2016 parodoje „Sharp“ parodė prototipinį 8K monitorių, kuris be įspūdingos rezoliucijos, siekiančios 7680 x 4320 taškų, pasižymi 120 Hz skleistinės dažniu ir palaikoma HDR technologija.

Maža to, tai IGZO IPS panelę turintis produktas, kurio pikselių per colį (angl. pixels per inch) santykis primena dabartinių išmaniųjų telefonų ir siekia 326 ppi.

Ant popieriaus 27″ monitorius atrodo įspūdingai, tačiau verta pažymėti, kad šiai technologjai dar reikia laiko subręsti, nes žvelgiant į šio prototipinio monitoriaus storį, galima ironiškai pašiepti, kad jis primena CRT monitorių laikus.

Klausimų sukelia ir panaudota jungtis. Naujausio standarto DisplayPort 1.4 jungties pralaidumo pakanka tik 8K/60 Hz poreikiams, todėl monitorius greičiausiai naudoja patentuotą jungtį arba multi jungčių kombinaciją.

Lyginant su standartiniu 4K monitoriumi, šio monitoriaus poreikis duomenų pralaidumo atžvilgiu yra didesnis apie 16 kartų. 

Jeigu mes galime ironiškai pašiepti monitoriaus „plonumą“, tai pastarasis turi visišką teisę pasišaipyti iš dabartinių vaizdo plokščių pajėgumų, norint tinkamai išnaudoti „Sharp“ kūrinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: