Kuri programavimo kalba geresnė: „Pascal“ ar C++?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pjovėjas 2016-10-12 12:20
gūglis yra arba trolis, arba koks nors studenčiokas, kuris vienintelis iš savo kiemo chebros išmoko C++ ir dabar jaučiasi dėl to pats krūčiausias, bei nieko aplink daugiau nemato, tik švytintį C++ obeliską Tokios išvados peršasi vien dėl to, kad jis apskritai nesupranta, kas yra elementoriaus mokymasis ir kas yra specialybinis-profesinis parengimas. Tai gal jau nebešerkim trolio, kolegos?
Niemand 2016-10-12 13:39
Dėl efektyvumo skaitant failus - priklauso nuo to, kaip kompiliatorius interpretuoja konkrečią kodo struktūrą. Tu siūlai iškeisti 2 GB RAM į 2 milijardus IO operacijų. Reiktų gilintis, kaip visa ta laimė atrodys asembleryje, labai didelis klausimas, kas efektyviau veiks. C# tokiais atvejai rekomenduojama naudoti buferius, kaip aukščiau pateiktame pascal pavyzdyje, ko gero, ne be reikalo...
deivis 2016-10-12 14:59
Kas tau negerai? Vis dar nesupratai straipsnio temos ir esmės? Įrodinėja jis savo nesamanes su iš dangaus nukritusiu XOR.
goo.glecom 2016-10-12 16:05
Kazkada norejau pramokt c++. atsiverciau sita puslapi ir saves paklausiau: ka cia viskas? Raketu mokslas, ar ne?
Pjovėjas 2016-10-12 16:29
awww so sweet, kad tu reklamuoji C++ aš irgi radau kažką tokio http://www.tutorialspoint.com/pascal/ Beje, minėtasis gūglis net nesuvokia tų savo dviračių video prasmės Nes kaip tik akivaizdžiai pats sau paprieštaravo: kol paskalio mokytojas neišmokys jo elementariai lygsvaros laikytis ant dviračio, tol joks C++ guru neišmokys tavęs triukų tokių daryti
goo.glecom 2016-10-12 16:30
you know whats sweeter? tikejaus, kad sitas linkas bus ikeltas. social engineering at its best id say
Pjovėjas 2016-10-12 16:39
Trolini toliau ir vis tiek mėgsti sau paprieštaraut (žr mano redaguotą postą aukščiau) o kad būt į temą... IMHO bent jau anksčiau pagrindinė problema būdavo mokytojai ir technikos trūkumas. Nes parašyt programą ant popieriaus ir nepatikrint jos ant kompo tai ne variantas. O jei mokytojas neaiškina kas ir kodėl vyksta, tai net pascalio struktūriškumas bejėgis...
goo.glecom 2016-10-12 16:57
Kad as tokios interpretacijos ir laukiau. Tik teisingai, vis gi neperskaiciau. Ka tu gali ismokti is Pascalio mokytojos? Jog reikia laikyti lygsvara, kai c++ guru pademonstruoja, kas is tikruju yra lygsvara ir kaip ja galima pritaikyti. Ivardinti zodzio lygsvara nereikia, nes ir taip matos, kas matos. Sakai zmogui, kad reikia laikyti pusiausvyra, lygsvara, balansa, o kas sios savokos ir patys nepaaiskins. Bet jei paklausi, jie tau tik parodys tiek, kiek moka patys. Asmenine patirtis. tas pats ir su programavimu.
Pjovėjas 2016-10-12 19:26
A, štai ir priėjom prie esmės... Pascalis niekuo dėtas, kad tavo mokytojas buvo prastas... O kad tu lauki ir numatai kitų postus žodis į žodį, sveikinu, siūlau eit dirbt būrėju, troliu, ar kažkuo panašaus, turėtų neblogai sektis.
Vytax 2016-10-12 20:00
Patenkintas? Dirbtum komandoje su tokiu bendradarbiu kuris kodą rašo būtent šitaip? O šiaip esu išbandęs ir dirbęs su daugeliu programavimo kalbų. Pascal buvo antroji. Esminiai Pascal privalumai mano manymu būtų: a) Rašydamas Pascal kodą tu automatiškai pradedi vadovautis gerosiomis programavimo praktikomis. Kadangi visi kintamieji aprašomi išskirtinai tik programos ir funkcijų „header“ dalyse, tai tada tampa nepatogu rašyti labai ilgus vientisus kodo gabalus. Žymiai paprasčiau kodą skaidyti atskiromis funkcijomis, o kintamiesiems suteikinėti ilgus ir prasmingus pavadinimus. b) Pascal kodas itin lengvai skaitomas. Taip yra dėl pilnų funkcijų, kintamųjų tipų pavadinimų ir to paties kodo skaidymo į trumpas funkcijas. c) Pascal savo funkcionalumu niekuo nenusileidžia C++. Ir viena, ir kita kalba turi tuos pačius operatorius, tas pačias funkcijas ir ciklus, tuos pačius duomenų tipus. Gal tiktai neseniai atsiradęs C++11 jau įnešė naujo funkcionalumo kurio neturi Pascal. Nors šiaip Pascal kalba iš esmės mirusi. Ji neturi gero trečiųjų šalių bibliotekų pasirinkimo. Tas pats C++ būtų miręs ir nieko šiuolaikiško su juo nebūtų įmanoma sukurti, jei nebūtų „Boost“, „Qt“, „wxwidgets“ ir panašių bibliotekų. Labiausiai nesuprantu išvis to programavimo kalbų sureikšminimo. Svarbiausia išmokti algorimuoti ir suprasti pagrindines duomenų struktūras. O štai mokant vieną bet kurią programavimo kalbą, kitą įvaldysi maximum per savaitę. Juolab, kad nėra nė vienos universalios programavimo kalbos. Programavimo kalbos pasirinkimas visada priklauso nuo problemos sprendimo ar užduoties pobūdžio. Vieną kalbą rinksiesi programuojant tinklapį, visai kitą kuriant programinę įrangą kokio nors šaldytuvo mikrovaldikliui.
- 2016-10-12 22:12
FreePascal pakankamai gyvas, bet kuo toliau, tuo mažiau randu priežasčių jį naudoti ...
PCP 2016-10-12 23:03
Kas nors galit įvardint nors vieną svarbesnį dalyką mokymo procese nei pačio mokinio motyvacija? Nereik ignoruoti realijos jog nemaža dalis matematikai ar programavimui gabių žmonių yra paskutiniai tinginiai, ir anuos be galo sunku priversti daryti tai kas jiems nėra įdomu arba nėra pat pritaikoma. Galima suprasti veteranus, jų laikais komandinė eilute buvo kogero vienintelis entertainmentas kompe, ir mokėsi tai ką galėjo, ir ką jam davė, dabar gi mokinys jei jau programuoja tai nori padaryti ką nors smagaus, pvž kokį nors macro/botą žaidimui/programai, ar patį žaidimą, užsiprogramuot arduino controlerį (čia išvis nuo to reiktų pradėti), ar dar bilenką kas į galvą šauna. Su c++ tą vienu ar kitu būdu padaryti galima arba bent prie to artėjama. ir ką noriu pasakyti mokiniui p* ant jūsų struktūriškumo. ką cool galima padaryti su pascaliu? manot keturiolikametis labai norės gilintis į kažkokią mirusią kalbą nes kažkokiems seniams ji atrodo labiau metodiška? fak ju fosilijos, dar pasiulykit prieš lietuvių kalbą mokykloje mokantis, pirma lotynų ar kokią kitą klasikinę kalbą keturis metus pasimokyti - na mąstymui ir neuromams, prieš jau rimtą reikalą patreniruoti.
goo.glecom 2016-10-12 23:29
paskalis yra prastas dviratis. su tokiu toli nenuvaziuosi.
FtBall 2016-10-12 23:30
Man rodos lietuvių kalbos mokyti pradeda nuo skaitymo ir rašymo, o vėliau šiek tiek gramatikos ir kelios subtilybės. Kas nori, universitete mokosi daugiau apie subtilius, įprastam moksleivius nereikalingus dalykus. Taip pat ir su programavimu. Pradedam nuo to, kas bendra visoms programavimo kalboms - baziniai principai, tokie kaip kintamųjų aprašymas, funkcijos ir pan., o jei kam reikės tai turėdamas bazines žinias, galės laisvai gilinti žinias universitete. Mokykla ir profesinė mokykla yra skirtingos švietimo įstaigos, ir mokykloje reikia mokyti pagrindų, kuriuos turint nesunku gilinti žinias praktiškai. P.S. Man labai smagu, kai pamatau, kaip mano parašytas kodas atrodo telefono ekrane. Tai gal tegu visi moksleiviai pradeda programuoti nuo Android'o?
- 2016-10-12 23:32
Aj, tu nori bėgiot, vaikščiot nemokėdamas?
goo.glecom 2016-10-12 23:59
As kitus matau, kaip save. Galvoju, kad ir kiti gali pasklandyti vos issoke is lizdo. Ir kad nera nieko baisiau uz pacia baime.