Įdomu, kas labiau sunervintų vairuotojus - ratų blokavimas ar šitas...„Barnacle“ (Video)  (6)

Kovai su neleistinoje vietoje statomais automobiliais buvo naudojami įvairiausi prietaisai. Bene labiausiai paplitusi visame pasaulyje yra ratų blokavimo įranga, tačiau Niujorke įsikūrusi kompanija „Ideas That Stick“ sugalvojo visiškai naują būdą apriboti pažeidėjų judėjimo laisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blokuoja ne ratus, o vaizdą

Išradingi amerikiečiai sukonstravo įrenginį, kuris tiesiog blokuoja vairuotojui vaizdą. „Barnacle“ pavadintas prietaisas dviem pramoniniais siurbtukais tvirtinamas prie priekinio stiklo.

Originalaus gaminio sumanytojai sako, kad jis gali atlaikyti keleto šimtų kilogramų traukimo jėgą.

Viešosios tvarkos pareigūnai su savimi galėtų vežiotis keletą tokių prietaisų, mat kai nėra naudojami jie perlenkiami pusiau ir užima nedaug vietos.

Panaudojimas taip pat itin paprastas – tereikia pasilenkti virš pažeidėjo automobilio ir uždėti įrenginį ant priekinio stiklo. Bet koks bandymas savavališkai nuimti įrenginį arba nuvažiuoti su juo aktyvuotų triukšmingą įspėjamąjį garso signalą.

Reikės pristatyti į vietą

Geriausias būdas atsikratyti „Barnacle“ – naudojantis išmaniuoju telefonu sumokėti baudą. Pažeidėjui tuomet būtų siunčiamas kodas, kuris leistų atrakinti blokavimo įrangos spyną.

Suvedus teisingą skaičių kombinaciją siurbtukai atsipalaiduotų, o sulankstęs prietaisą žmogus turėtų 24 valandas pristatyti jį į artimiausią automobilių parkavimą prižiūrinčios institucijos padalinį.

Tiksli prietaiso naudojimo tvarka nepatvirtinta, tačiau kūrėjai siūlo, kad laiku į numatytą vietą blokatoriaus nepristačiusiems žmonėms turėtų būti skiriamos papildomos baudos. Idėjos autoriai taip pat pažymi, kad kitaip nei dauguma panašios paskirties įrenginių, šis prietaisas netrukto nutempti automobilio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(38)
(7)
(31)

Komentarai (6)