Pigus ir paprastas būdas, kaip pačiam pasigaminti puikiai veikiantį riedį (Video)  (2)

Jei retkarčiais mėgstate šį tą susimeistrauti patys, šis paprastas projektas galėtų tapti gera paskata kitą laisvą dieną turiningai praleisti garaže.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„YouTube“ svetainėje savo darbus nuolat talpinantis Navinas Khambhala neseniai įkėlė vaizdo įrašą, kuriame parodo, kaip pačiam pasigaminti riedį arba tiksliau – balansavimo lentą.

Šauniausia, kad šį riedį sudaro vos kelios detalės, kurias gauti yra labai lengva. Pagrindinė struktūra yra pagaminta iš medienos, prie jos tvirtinasi du atskirai įjungiami elektriniai varikliai, kuriuos maitina dvi baterijos. Jas Navinas „pasiskolino“ iš nešiojamų kompiuterių. Taip pat prireiks ratukų, jungiklio ir šiek tiek tvirtinančių medžiagų.

Navino demonstruojamas įrenginys veikia išties gerai. Prie to prisidėjo ir savarankiško balansavimo mechanizmas. Tai yra papildomi ratukai, kurie užtikrina, jog būtų išlaikytas balansas ir vairuotojas nenukristų nuo lentos.

Nors tai tikrai nėra paties elegantiškiausio dizaino pavyzdys, tačiau už jo detales sumokėsite tik apie 100 dolerių (priklausomai nuo variklių ir baterijų tipo). Gera kaina, jei turėsime omenyje, kiek kainuoja tokie prietaisai parduotuvėse.

Ir vis dėlto, jei galutinai nuspręsite tai pasigaminti namuose, įsitikinkite, jog elektros varikliai yra tinkamai prijungti prie baterijų, o jūs ėmėtės visų reikiamų priemonių savo bei aplinkinių saugumui užtikrinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(39)
(-34)

Komentarai (2)