Naujų daugiabučių statybų kokybė: prieš 10 metų statytam namui jau reikia remonto už 100 tūkst. eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Erodas 2016-10-22 16:59
ir dar cia tik pradzia... teko matyti vaizda perkunkiemyje, kur irgi 10 metu senumo namuose sienos trukineja, murines partvaros trukineja per siules ir dar tokiais tarpais kad pirstas i itrukima telpa. vandens nutekejimu is balkonu visiskai nepasirupinta, viskas bega link sienos, po to is vidaus dregme ten kaupiasi, tinkas pradeda trupeti nuo tos dregmes. is lauko dekoras eina kvadratu kvadratais velniop. statybu firmos seniausiai bankrutave, viskas perimta banku, dabar bankai su tais butais ,,kukuoja" bando isparduoti. aisku pirkejas moka ne vien uz buta, o ir padengia jo islaikymo kastus, kurie velgi auga nes reikia nuolat lopyti tuos varganus butus. taip ir iseina kad kaip reikalas sudinu butu kaina yra neadekvati...
kestutisz 2016-10-22 17:41
Jei stačiusi kontora pati butų nenuomoja, t.y. nemato kaip per dar tą laikotarpį kuriam buvo statomas (garantija) atsipirktų, geriau nepirkti ir pačiam. Ir išvis kas per nesąmonė, kad Hanner arkokia kita "umbrell'inė" kontora neatsako už rangovus. To tiesiog negali būti. O spėju turbūt koks 99% "žymių" prekinių ženklų rangovų bankrutuoja, nes na kam atsakyti ateityje už kažką jei gali neatsakyti.
Arns 2016-10-22 18:42
Su statybininkais iš vis kažkokia tragedija, gal kaip bankams ir kelionių organizatoriams reiktu visiem privalomą mokestį įvesti "krepšeliui" iš kurio būtu taisomi brokai? Tokiu atveju subankrutavusių firmų akcininkams ir vadovams ilgam reiktu uždrausti turėti bet kokių reikalų su šiuo sektoriumi. Praktiškai vos pabaigiamos statybos ir iškart nebėra firmų. Ar tai naujas namas, namo renovacija, daugiafunkcė arena ar strateginis valstybės objektas, kaltų niekas nesugeba rasti.
immortallt 2016-10-22 19:54
Skaityti chebra nemoka. Žurnalistas irgi kietas, jei vienas naujas namas blogas - visi nauji namai blogi.
- 2016-10-22 22:25
Ką reiškia „skaityti nemoka“?
Arns 2016-10-22 23:19
Vėl ant tavo versliuko kažkas koją ausį primynė? Pilna straipsnių kaip statybininkai stato namus, renovuoja. N laidų ir reportažų parengta apie netinkamos kokybės langus, apie tik priduodant namą sumontuotą įrangą. Daugybė bylų teismuose, tačiau tau skauda dėl žodžių, kad galbūt kažkur per klaidą pastatė kokybišką namą ir visi pagrįstai tuo pasidomės? Puikiai žinome, kad firmelės visaip sukasi, pavyzdžiui pažada namą įteisinti, bet pastatė ne pagal taisykles ir parduotais būstais irgyventojais prisidengę teismuose bando gintis. Parduoda butus, o paaiškėja jog tai administracinis pastatas ar net hostelis teisės aktuose... Tikrai neverta hiperbolizuoti problemos, kad žmonės atidžiau domėtusi į ką investuoja savo gyvenimo santaupas bent jau pusei amžiaus.
immortallt 2016-10-23 01:27
" Hanner arkokia kita "umbrell'inė" kontora neatsako už rangovus" Niekas taip nesakė. Hanner tik sako, kad ekspertizę atlikti reikia, nes rangovų nebėra. Tiesa, darbų kokybės tikrai nesukontroliavo ir už broką turi atsakyti. Atmaskės lievos.
Talkatif 2016-10-23 22:21
Prieš nekilnojamo turto burbulo plioptelėjimą daug broko prikepta. Buvo metas, kai terminai degė, o medžiagas tik su blatu laiku gaudavai. Ir kas kelis metus tos pačios kompanijos vis feniksu tapdavo. Tai dabar jau nieks neatrinks galų. Šiuo metu daugiabučių renovacijos irgi ant ribos daromos. Nei viena rimtesnė kompanija tuo neužsiima. Nes pinigus tam iki darbų dar pasidalina krūva burnų, o iš fondų lėšos sumokamos tik darbus pridavus. Tai realiai ne tik, kad pinigai už rezultatą labai maži, bet ir tik po visko išmokami. Tai vykdoma renovacija ant skolintų lėšų, pigiausiomis medžiagomis ir pigiausiais specialistais. Daug kur ji nusilups po penkmečio. Nereiks net ir dešimties.