Pristatytas robotas, šalia kurio darosi nejauku (Video)  ()

Fantastiniuose filmuose vaizduojama ateitis, kuomet pasaulį valdyti ima robotai arba dirbtinis intelektas – vis arčiau mūsų. Kinijoje kaip tik šiuo metu vyksta pasaulinė robotų paroda, o jos metu smalsuolių dėmesį kausto labai realistiški robotai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi čia nori pabendrauti su simpatiška kine Jiajia. Tik ji kiek keistokai sustingusi – o pradėjus judėti pastebimi robotiški judesiai. Dar labiau ją išduoda iš garsiakalbių sklindantis balsas.

Ji gali pasigirti emocijų ir lyties atpažinimu, kalbos supratimu. O kitas į mus panašus robotas dar ir kaligrafijos meno sugebėjimus gali parodyti.

„Dirbtinis intelektas turi pereiti tris stadijas. Pirmiausia jis sukuriamas žmonių. Antra stadija – jis ima veikti kaip žmogus, ir galiausiai dirbtinis intelektas pakeis žmones. Dabar mes dar tik pirmoje stadijoje – kuriame dirbtinį intelektą. Taigi dar labai negreitai dirbtinis intelektas pakeis žmones arba pats kurs žmones“, - aiškina ekspertas Xia Jiantong.

Į gražuolę Jiajia galite pasižiūrėti žemiau pateiktame vaizdo siužete. Stebint šį robotą apima ne tik susižavėjimo, tačiau ir nejaukumo jausmas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(27)
(-11)

Komentarai ()