Kinijos turgelio stebuklai: pristatyti įspūdingi „Xiaomi Air 13“ nešiojami kompiuteriai - pagal išvaizdą ir plonumą aplenkė „Apple MacBook Air“, o kaina - dvigubai mažesnė  (8)

Vidutinės klasės nešiojamų kompiuterių kaina Europoje dažniausiai neviršija 1000 JAV dolerių ribos, tačiau už tokią sumą gaunamų techninių parametrų užtenka ne visiems pirkėjams, todėl reiklesniems jau tenka planuoti kiek didesnes nei 1000 JAV dolerių išlaidas. O ar šiuo atveju gali kažką pasiūlyti kinai – galingų, bet pigesnių kompiuterių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors pasirinkimas jau nėra toks platus kaip biudžetinės klasės įrenginių, tačiau Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ tikrai galima įsigyti ir itin prabangių nešiojamų kompiuterių, kurių Lietuvos parduotuvių lentynose greičiausiai neišvysime dar labai ilgai.

Turbūt pirmutinė mintis, kalbant apie žinomus gamintojus yra kinų kompanija „Lenovo“ – nors ji tarptautinėje rinkoje vertinama labai gerai, tačiau tenka sutikti, kad šio gamintojo kainodara nesuteikia didelio išskirtinumo. Tad verta pasižvalgyti į kitas kompanijas ir pirmiausia į „Xiaomi“ – ji savo verslą pradėjo nuo išmaniųjų telefonų, tačiau ji vis tvirčiau jaučiasi ir nešiojamų kompiuterių rinkoje. Puikūs to pavyzdžiai – išskirtiniai naujieji nešiojami kompiuteriai „Xiaomi Air 12“ ir „Xiaomi Air 13“.

„Xiaomi Air 13“

 „Xiaomi Air 13“ gali didžiuotis savo konstrukcija – solidaus metalinio korpuso kompiuteris yra 13 proc. plonesnis už populiarųjį „Apple MacBook Air“ su tokios pat įstrižainės ekranu, o jo bendri matmenys yra mažesni 11 procentų. Tai buvo pasiekta dėl siaurų ekrano rėmelių – jų storis yra vos 5,69 mm. Kompiuterio svoris yra tik 1.280 kg, o jo matmenys 30.96 x 21.09 x 1.48 cm.

Be to, naujasis „Xiaomi“ kompiuteris turi 13.3“ aukštosios raiškos IPS technologijos ekraną (1920 x 1080 px), „Intel Core i5-6200u“ centrinį procesorių, GeForce GT 940MX vaizdo plokštę, 8 GB DDR4 tipo operatyviąją RAM atmintinę bei 256 GB SSD tipo diską.

„Xiaomi Air 13“ didžiuojasi 5400mAh talpos baterija, kuri užtikrina galimybę nepertraukiamai žiūrėti filmus 6 val.

13,3 colių nešiojamas kompiuteris „Xiaomi Air 13“ su kiniška „Windows 10“ operacinės sistemos versija (panaudojus kodą Miair13) kainuoja vos 800 JAV dolerius, tačiau be licencijos rakto su angliška OS versija parduodamas modelis pabrangsta iki 850 JAV dolerių. Be to, verta prsikaičiuoti persiuntimo mokestį į Lietuvą - jis siekia 21.85 JAV dolerio.

Galbūt šį kartą iš tikrųjų verta kinišką OS versiją įsigijus nešiojamą kompiuterį pakeisti į atviro kodo nemokamą platformą? Juk įsigyti kompiuterį su tokiais parametrais už 822 JAV dolerių (su persiuntimu) - galimybė, kuri pasitaiko tikrai ne kiekvieną dieną. Palyginimui galite pažiūrėti, kiek kainuoja panašių parametrų, tik su silpnesne vaizdo plokšte kompiuteriai Lietuvoje, jau net nežiūrint į minėto „Apple MacBook Air“ kainą.

„Xiaomi Air 12“

Ieškantiems dar pigesnio, verta atkreipti dėmesį į 12,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos IPS ekraną (1920 x 1080 px) turintį nešiojamą kompiuterį „Xiaomi Air 12“ - jis labiausiai išsiskiria dėl dviejų branduolių mobilaus „Intel Core m3-6Y30“ centrinio procesoriaus, 4 GB DDR3 tipo operatyviosios RAM atmintinės, 128 GB SSD tipo disko bei 5000 mAh talpos baterijos.

Pasak gamintojo, tokios talpos akumuliatorius leis be įkrovimo filmus žiūrėti 6 valandas.

Priminsime, jog „Intel Core M“ procesoriai nėra patys našiausi, bet už tai pasižymi išskirtinai geru energetiniu efektyvumu, dėl ko nereikia atskiro aušinimo, o kompiuteriai su tokiu procesoriumi yra ypač mobilūs. Ne išimtis ir šis modelis – jis sveria 1.075 kg, o jo matmenys 29.20 x 20.20 x 1.29 cm.

Įdomu tai, kad ir „Xiaomi Air 12“ kaina priklausys nuo pasirinktos „Windows 10“ operacinės sistemos versijos. Jei, pavyzdžiui, pasinaudojus specialiu kodu Miair12 „Xiaomi Air 12“ elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ įsigysite kompiuterį už 522 JAV dolerių, nenustebkite, kad jis turės tik kinų kalbą palaikančius „Windows“. Tuo tarpu planuojantys „Xiaomi Air 12“ įsigyti iš karto su angliškais „Windows“ (be licencijos kodo) turės pakloti 526 JAV dolerius. Lietuvoje tokios konfigūracijos kompiuterių iš vis nerasite, o tie, kas yra su „Intel Core M“ procesoriumi, turi kur kas brangesnę konfigūraciją.

Prie kainos reiktų priskaičiuoti ir persiuntimą į Lietuvą - šiuo atveju jis kainuoja 20.76 JAV dolerius.

Abu nešiojamieji kompiuteriai yra sinchronizuoti su „Mi Cloud“ debesų paslauga bei palaiko atrakinimą per „Bluetooth 4.1“ naudojant apyrankę „Mi Band 2“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (8)