Rusija nusiteikusi rimtai: kažką Sirijoje daužys į šipulius su sparnuotomis raketomis  ()

Prie RF KJP lėktuvnešio laivų grupės, kuriai priklauso kreiseris „Admiral Kuznecov“, prisijungė trys rusiški povandeniniai laivai, ginkluoti sparnuotosiomis raketomis. Apie tai, remdamasis šaltiniu karinio laivyno sferoje, rašo The Sunday Times.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-10-31 Rusija nusiteikusi rimtai: kažką Sirijoje daužys į šipulius su sparnuotomis raketomis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraščio duomenimis, povandeniniai laivai, ginkluoti „Kalibr“ klasės raketomis, „juda į Sirijos pusę“. Laivų grupė prie šiaurinės Afrikos pakrantės plaukioja „laukimo režimu“.

The Sunday Times šaltiniai paaiškino, kad britų laivynas užfiksavo du atominius ir vieną dyzelinį elektrinį povandeninį laivą, į Šiaurės Atlantą įplaukusius iš Murmansko aplinkinių uostų.

Kaip pažymi laikraštis, povandeninių laivų, apginkluotų raketomis, judėjimas „kelia nerimą, kad prezidentas Putinas pasirengęs įsakyti vykdyti griaunamąją ataką“ prieš Aleppo miestą.

Anksčiau nerimą dėl lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ išsiuntimo išsakė NATO. Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas išsakė prielaidą, kad kovinę grupę RF gali panaudoti „smūgių į Aleppo gausinimui“.

2015 metų lapkritį RBK šaltiniai pranešė apie smūgį rusiškomis sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“ į Rakos miestą, kurį tada kontroliavo „Islamo valstybė“. Raketos, kaip perdavė leidinys, buvo paleistos iš povandeninio laivo Viduržemio jūroje.



slon.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()