Pirmą kartą pademonstruotas Kinijos penktos kartos naikintuvas (Video)  (14)

Naujas kiniškas naikintuvas J-20 buvo pirmą kartą pristatytas plačiajai publikai. Lėktuvai atliko parodomuosius skrydžius Airshow China-2016 metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-02 Pirmą kartą pademonstruotas Kinijos penktos kartos naikintuvas (Video)  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Airshow China-2016 paroda, skirta, visų pirma, karinei ir civilinei aviacijai, vyksta kasmet nuo 1996-ųjų metų. Šiemet pageidavimą dalyvauti Airshow China-2016 pareiškė 560 užsienio kompanijų iš 23 pasaulio šalių.

J-20 pirmąjį skrydį atliko 2011 metų, sausio 11 dieną.

Aviacijos korporacija Shenyang Aircraft Corporation kol kas pagamino devynis prototipus ir du serijinės gamybos pavyzdžius. Lėktuvus ketinama pradėti eksploatuoti jau 2017 metais, visgi, tikėtina, J-20 į ginkluotąsias pajėgas bus įtrauktos vėliau.

Kalbėdami apie J-20, nemažai ekspertų nurodo „tiesioginius skolinius“ iš kitų kovos mašinų modelių. Tuo tarpu reikėtų pripažinti, kad naujasis kinų lėktuvas nėra vakarietiškų ar sovietinių lėktuvų kopija, ir jį (su tam tikromis išlygomis) galima pavadinti „grynai“ kinų kūriniu. Specialistai sutaria, kad J-20 sumontuotas variklis nepakankamai galingas penktosios kartos naikintuvams. Anksčiau buvo pranešama, kad lėktuve naudojamas rusiškas AL-31FN, montuojamas 4+ klasės naikintuvuose.

Be J-20, dabar Kinijoje bandomas ir penktosios kartos naikintuvas J-31. Kol kas kinai pagamino tik vieną šio aparato egzempliorių.

I. Vedmedenko
naked-science.ru

(16)
(3)
(13)

Komentarai (14)