Prasideda naujoji transporto era: Vokietijos traukiniai bus varomi vandeniliu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-11-09 13:20
SaMaras, kalbi taip, lygtais nebūtų kur įrenginėti atsinaujinančios elektros gamybos įrenginių arčiau miestų. Vien stogus nuklojus saulės panelėmis, patenkintume visus energetinius poreikius. Plius, vėjo jėgainės priemiesčiuose gamina ir naktį. Tad elektromobiliai bus tinklo dalis, kuri padės balansuoti gamybą ir vartojimą. P.S. manai jėgainės vandenyne yra pigus malonumas? Kuo didesnis gylis, tuo brangiau pastatyti ir aptarnauti. Priedo, elektros kabelio aptarnavimas daug pigesnis, ir dar reiktų skaičiuoti, kokio reikia atstumo, kad laidas būtų brangiau nei gabenimas laivu + vandenilio neefektyvumas. P.S.S. nesvarbu, kiek kainuoja pagaminta elektra, energetiniai nuostoliai procentaliai lieka tokie patys. Santykis akumuliatoriaus pranašumo lieka tas pats. P.S.S.S. jei klystu dėl vandenilio ir po 10 metų nukonkuruos akumuliatorius - džiaugsiuos, bet tuo netikiu.
SaMaras 2016-11-09 16:01
immortal, šiuo metu vienaip, po 50m gali būti kitaip. Šiuo metu pigiausia ir efektyviausia deginti iškastinį kurą, bet žiūrint į ateitį gali būti visko (lygiai taip pat gali ir nebūti) Žemė gali būti brangi, gyventojų tankis per didelis kad PV stogai patenkintų poreikius, galimai nauji energijos generavimo būdai, kurių nebus galima pastatyt netoli tankiai gyvenamų rajonų arba tos elektrinės labai decentralizuotos ir ekonomiškai nenaudinga tempti kabelius..
immortallt 2016-11-09 16:57
Šiaip šiuo metu pigiausia yra vėjas/saulė priklausomai nuo regiono, jei suvienodina subsidijas iškastinių resursų pramonei ir atsinaujinančiai energetikai. Dėl infrastruktūros, tiesa, reikia investuoti, bet tai vis tiek atsiperka.
jull 2016-11-09 23:24
Viskas ok, bet aiskiai sakoma, vandenilis siuo atveju yra chemijos pramones atlieka, kodel gi jos nepanaudoti transportui? Idomu butu suzinoti, kaip siuo metu jie ji utilizuoja/panaudoja..
immortallt 2016-11-09 23:26
jull, panaudojamas kituose procesuose. Nei utilizuojamas, nei išmetamas, parduodamas rinkoje.