Pristatytas galingiausias žaidimų kompiuteris pasaulyje (Video)  (15)

Bendrovė „Sony“ pristatė pajėgiausią savo žaidimų kompiuterį „PlayStation 4 Pro“, kuris žaidimų mėgėjams pirmą kartą pasiūlys išnaudoti 4K vaizdo raiškos galimybes. Su šiuo kompiuteriu taip pat galima naudoti prieš kelias savaites pristatytus naujuosius „Sony“ virtualios realybės akinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujajame „PlayStation 4 Pro“ naudojamas didesnio pajėgumo 8 branduolių AMD procesorius „Jaguar“ ir galingesnės konfigūracijos vaizdo apdorojimo lustas „AMD Radeon“, kurio sparta siekia 4,2 teraflopus. Kompiuteryje naudojamos operatyviosios atmintinės dydis siekia 8 GB, o kietojo disko talpa sudaro 1 TB.

Šios naujo „Sony“ žaidimų kompiuterio ypatybės tradicinių ir virtualios realybės žaidimų mėgėjams suteikia galimybę mėgautis itin tikroviškais, maksimalaus detalumo 4K raiškos vaizdais ir sklandžiu jų atkūrimu. Iki šių metų pabaigos bus išleista daugiau kaip 40 žaidimų, pritaikytų 4K raiškai. Be to, „PlayStation 4 Pro“ palaiko ir 4K vaizdo transliacijas naudojantis tokiomis interneto platformomis kaip „Netflix“ ar „YouTube“.

HD televizorių savininkams taip pat siūlomas geresnis daugelio žaidimų grafikos atkūrimas, kadangi naujasis „Sony“ kompiuteris palaiko 1080p raišką visuose „PlayStation 4“ pritaikytuose žaidimuose.

„PlayStation 4 Pro“ aprūpintas tinklo jungtimi, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ ryšiu, taip pat 3 USB jungtimis. Per jas galima prijungti prieš kelias savaites pristatytus „Sony“ virtualios realybės akinius „PlayStation VR“.

„PlayStation 4 Pro“ suteikiamas galimybes visavertiškai išnaudoja naujausios kartos „Sony 4K HDR“ televizoriai, palaikantys 2160p raiškos formatą. Kartu su „Sony“ žaidimų kompiuteriu suteikiamas „Premium HDMI 2.0” kabelis leidžia du kartus didesnio duomenų srauto perdavimą ir užtikrina, kad iš kompiuterio į televizoriaus ekraną informacija bus perduota be jokių praradimų ir iškraipymų.

„PlayStation 4 Pro“ palaiko HDR vaizdo atkūrimo technologiją, kuri geriau atvaizduoja šviesius ir tamsius atspalvius bei pateikia platesnį spalvų spektrą. Žaidimų mėgėjai, kurie naudoja televizorius su HDR technologija, gali žaisti žaidimus ir naudotis kitu turiniu su labiau realistiškais, gyvybingesniais vaizdais.

„Sony 4K HDR“ televizoriai turi „X-tended Dynamic Range“ režimą, sustiprinantį kontrastą tarp pačių šviesiausių ir tamsiausių atspalvių, o unikalus zoninis ekrano apšvietimo algoritmas lemia iki 3 kartų platesnį, palyginti su kitais LED televizoriais, šviesos intensyvumo diapazoną. Tai pastebimai pagerina bet kokio vaizdo kokybę.

„Sony“ televizoriai taip pat aprūpinti „TRILUMINOS“ technologija, kuri padeda atkurti platesnę spalvų paletę ir natūralesnius atspalvius bei šešėlius, kas lemia išraiškingesnius ir labiau įtraukiančius virtualaus pasaulio vaizdus.

„Sony“ televizorių modeliai, palaikantys „4K HDR“ standartą ir galintys išnaudoti visus „PlayStation 4 Pro“ pranašumus, yra šie – „ZD9“, „XD94/93“, „XD85“, „SD85“, „XD83“, „XD80“, „SD80“ ir „XD75/70“.

Naująjį „Sony PlayStation 4 Pro“ jau galima įsigyti ir Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(18)
(1)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: