Atsikratykite klaidingų stereotipų, kaip jaunimas naudojasi socialiniais tinklais: šie įpročiai žada gerokai pakeisti pasaulį (Video)  ()

Socialiniai tinklai padeda ne tik palaikyti ryšį su artimaisiais ir draugais, bet ir susirasti darbą. Naujas tyrimas parodė, kad beveik kas antras 18–29 metų žmogus Lietuvoje darbo paieškai pasitelkia socialinius tinklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šias tendencijas parodė Europos darbdavių iniciatyvos „Alliance for Youth“ tyrimas, skirtas išsiaiškinti, kaip Baltijos šalių jaunimas ieško darbo, o didžiausi darbdaviai – jaunų darbuotojų.

73 proc. apklaustųjų pripažino, kad ieškant darbo socialiniai tinklai yra naudingi, nes galima apie bendrovę sužinoti iš kitų žmonių komentarų ir rekomendacijų. Daugiau nei pusė jaunuolių teigė, kad daug naudingos informacijos apie galimą darbovietę randa įmonių paskyrose.

Daugiau informacijos apie tai, kaip jaunimas naudoja socialinius tinklus darbo paieškoms, vaizdo siužete nuo 4:15

Pusė respondentų tiki, kad socialiniai tinklai yra modernus ir inovatyvus būdas darbo paieškai, reprezentuoja šiuolaikinio jaunimo vertybes.

Jaunimo nedarbas – vienas didžiausių Europos Sąjungos iššūkių: kas penktas jaunas žmogus neturi darbo, o vis daugiau darbdavių susiduria su darbuotojų trūkumu bei tinkamo jaunų žmonių pasirengimo darbo rinkai problema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()