Dar viena beprotiška istorija apie telefonus lovoje: užmigo bežiūrėdama filmą, o nubudo su 2 laipsnio nudegimu  (2)

Melanie Tan Peláez iš Sidnėjaus Australijoje prijungė savo naujutėlį „iPhone 7“ prie kroviklio ir nutarė lovoje pažiūrėti filmą telefone. Moteris užsnūdo ir pabudo nuo deginančio rankos skausmo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melanie iš karto nuvyko į ligoninę. Ten jai diagnozavo antro laipsnio nudegimą.

Antrojo laipsnio nudegimai diagnozuojami tuomet, kai odai padaroma didesnė žala, nes pažeidžiamas ir antrasis jos sluoksnis. Oda tampa skausminga, atsiranda pūslės.

Dokumentą, kur paaiškinama situacija, galite išvysti čia.

Labiausiai stebina tai, kad nudegimą sukėlęs telefonas toliau sėkmingai veikia.

Moteris savo sužalotos rankos nuotrauka penktadienį pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ ragindama būti atsargiems ir nemiegoti su mobiliaisiais telefonais.

Jei nudegėte, vėsinkite pažeistą odą po drungna tekančio vandens srove maždaug 20 – 30 minučių. Nevėsinama šiluma toliau skverbiasi į odą, todėl šilumos šaltinį pašalinti yra būtina. Taip išvengsite gilesnio nudegimo.

Jei vandens srovė sukelia skausmą, naudokite kompresus. Jei nudegimas nėra labai stiprus, žaizdos tvarstyti nereikia. Tačiau, esant rimtesnėms problemoms,būtina žaizdą sutvarstyti.

Prieš tai naudokite specialius tepalus, kad tvarstis nepriliptų, nenaudokite sintetinių medžiagų. Pirmojo laipsnio nudegimus, kai oda tik parausta ir peršti galima gydyti alavijais, kitomis naminėmis priemonėmis, specialiais purškalais ir tepalais.

Dėl antro laipsnio nudegimo gydymo reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju.

Trečiojo laipsnio nudegimai patys rimčiausi – sunaikina visą odą, kartu gali pažeisti ir raumenų audinius. Dėl jų į medikus kreiptis būtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (2)