Brangiausias visų laikų JAV karinio jūrų laivyno laivas patyrė gedimą: nutemptas į krantą laukia remonto (Video)  (16)

Panamos kanale įstrigo daugiau nei 4,4 mlrd. dolerių kainavęs JAV eskadrinis mininkas „USS Zumwalt“. Karo laivas neteko varomosios jėgos ir buvo nežymiai apgadintas, skelbia AP.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-28 Brangiausias visų laikų JAV karinio jūrų laivyno laivas patyrė gedimą: nutemptas į krantą laukia remonto (Video)  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„USS Zumwalt“ – pats brangiausias visų laikų JAV karinio jūrų laivyno laivas. Bet Panamos kanale šis eskadrinis minininkas susidūrė su inžinerinėmis problemomis ir turėjo būti nutemptas į krantą.

Meino valstijoje kompanijos „Bath Iron Works“ pastatytas laivas per Panamos kanalą plaukė į San Diegą, bet kol kas – nuo pirmadienio – judėti negali.

„Laivo maršrutas bus vertinamas lanksčiai, kad būtų galima įvertinti jo būklę ir užtikrinti saugią kelionę į uostą San Diege“, – teigė JAV karinio jūrų laivyno atstovas Ryanas Perry. Pranešama, kad eskadrinis minininkas kaip tik plaukė Panamos kanalu, kai staiga neteko varomosios jėgos.

Laivo įgula taip pat pastebėjo, kad į jį pradėjo veržtis vanduo. Skelbiama, kad „USS Zumwalt“ buvo nežymiai apgadintas. Eskadrinis minininkas turėjo atvykti į San Diegą iki šių metų pabaigos, o tada planuota aktyvuoti laivo ginklų sistemas.

185 metrų ilgio laivas yra originalios kampuotos formos – kad būtų sunkiau susekamas radaru. „USS Zumwalt“ laikomas vienu technologiškai pažangiausių eskadrinių minininkų JAV karinio jūrų laivyno istorijoje.

Amerikiečiai turi dar du Zumwalto klasės eskadrinius minininkus. Vienas jų jau buvo pakrikštytas birželį, o kitas dar statomas. Šis trečiasis laivas kainuos mažiau – apie 3,7 mlrd. dolerių.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (16)