Piratai „užkniso“ ne juokais: „Netflix“ transliacijas paveš tik naujausi „Kaby Lake“ procesoriai (Video)  ()

„Netflix“ pradėjo transliuoti Ultra-HD/4K turinį dar 2013 metais, tačiau aukštos kokybės transliacijos buvo galimos tik išskirtinėse sistemose, kaip „Smart“ TV, “nVidia Shield“ TV, o paskutiniu metu prie pastarųjų prisijungė konsolės „PS4 Pro“ su „Xbox One S“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgą laiką transliacijų nebuvo galima matyti „Windows“ terpėje, tačiau tam pagaliau atėjo galas. Tiesa, šią naujieną apkartino neypatingai protingi transliacijoms keliami sisteminiai reikalavimai.

„Windows 10“ vartotojai jau nuo dabar gali pradėti džiaugtis „Netflix“, tačiau jiems prireiks 7-os kartos „Kaby Lake“ procesoriaus. Tai yra gana didelė problema, nes „Kaby Lake“ procesoriai integruoti tik į labai nedidelę dalį nešiojamų kompiuterių, o staliniams kompiuteriams skirti modeliai nepasirodys be kitų metų pradžios.

Kol kas niekas negavo jokių paaiškinimų, kodėl norint transliuoti „Netflix“ būtinas „Kaby Lake“ procesorius, tačiau manoma, kad tai gali būti susiję su autorinių teisių apsauga. „Kaby Lake“ palaiko HDCP 2.2 protokolą, kuris neleidžia kopijuoti 4K turinio. Šalia reikalavimų vertėtų pridėti ir „Microsoft Edge“ naršyklę, kuri vienintelė leidžia peržengti 1080p raišką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(4)
(23)
(-19)

Komentarai ()