Ir vėl gavote kosminę sąskaitą už elektrą? Naujas mokslininkų išradimas ateityje leis labiau kontroliuoti elektros vartojimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aru.nas 2016-12-05 16:11
TAi kad jau seniausiai suvartotos elektros energijos jutikliai prekyboje
KT819GM 2016-12-05 18:37
Ar skaitei straipsnį? Gal gali nuorodą kur nusipirkti jutiklį, kurį įkišus į bet kurią rozete, žinotum kiek elektros suryja apšvietimas, šaldytuvas, kompiuteris individualiai? O jei į temą, žinau kad kažką panašaus norėjo padaryt KTU studentai, tik įdomu ar padarė. Tą parašą nėra taip jau ir sunku 'nuimt' kad tai būtų tokio aukšto lygio kariškių finansuojamas projektas.
sigun 2016-12-05 19:54
Nesunku? Šitoks būdas tinka galingiems paprastiems prietaisams, kaip šaldytuvas, įvairūs šildymo prietaisai. Ir netgi šių įrenginių atveju reiktų skaitliuką apmokyti kiekvienam konkrečiam įrenginiui. Visų bent kiek sudėtingesnių prietaisų energijos suvartojimas labai priklauso nuo jų veiklos. Pvz. netgi radijo imtuvas ima skirtingą kiekį energijos priklausomai kokiu garsumu dirba, kokie garsai sklinda iš garsiakalbių, ir pvz. svyruoja į muzikos taktą. Tas pats su televizoriumi, tik dar prisideda ir energija dėl skirtingo vaizdo, ypatingai jei tv plazminis arba su dinaminiu pašvietimu. Jei pirkėjas sugebės pereiti savo namų prietaisus ir apmokyti skaitliuką, tai kažin ar jam bereiks skaitliuko, manau pats susivoks kas kiek naudoja. Beje, tokiu atveju jau egzistuoja ir paprastas, į rozetę jungiamas skaitliukas, leidžiantis pamatuoti kiek įrenginys sunaudoja realiu laiku, arba pvz. kiek sunaudojo viso per parą ir parduotuvėje kainuoja apie 10 eur. Siunčiantis iš kinų turbūt dar pigiau. Kariškiams straipsnyje minimas prietaisas greičiau įdomus šnipinėjimo tikslams, nei apskaitai.
KT819GM 2016-12-05 23:15
Aš kažkiek gaudausi elektronikoj, čia ir esmė, kad daiktus atpažįsta pagal jų skleidžiamą triukšmą į tinklą, o ne pagal tai kiek jis energijos eikvoja. Įjungei vien šaldytuvą kelioms minutėms, ir turi jo footprint.
AAA000 2016-12-05 23:31
Pagal foto, ten greiciausiai tiesiog fiksuoja laidu tekancias sroves neinvaziniu budu ir kaupia informacija kokiu nors specifiniu protokolu. Na dar miniatiurinis. Tiesiog mikruske specializuota kazkokia padare, prastume uz didelius pinigus turtingiems dedems ir tiek.