„Seagate“ paviešino, kokios talpos HDD diskus gamins artimiausiais metais - vėl bus sumušti visi rekordai  ()

„Seagate Technology“ vyriausiasis finansininkas paviešino kai kurias įmonės ilgalaikio plano detales dėl kietųjų diskų (HDD) talpos padidėjimo per ateinančius kelerius metus. Kitais metais „Seagate“ planuoja išleisti 12 TB talpos kaupiklį, sukurtą remiantis statmena magnetinio įrašymo technologija (perpendicular magnetice recording, PMR).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tarpu 2018 metais bendrovė ketina pristatyti pirmąjį HDD, kuriame bus naudojama terminio magnetinio įrašymo technologija (heat-assisted magnetic recording, HAMR), o jo talpa sieks 16 terabaitų.

Kadangi vis daugiau klientų įrenginių naudoja SSD, nedidelės talpos standžiųjų diskų paklausa nešiojamiesiems kompiuteriams nuolat mažėja.

Tačiau, informacijos kiekis apskritai auga, todėl žmonės vis dažniau atkreipia dėmesį į debesų arba tinklo (Network Attached Storage NAS) duomenų saugyklas. Dėl šios priežasties per pastaruosius dvejus metus matoma nuolat didėjanti didelės talpos kietųjų diskų ir duomenų apdorojimo centrų (DPC) paklausa, taip pat dėl kitų programų paplitimo, pavyzdžiui, NAS, vaizdo stebėjimo sistemų ir pan.

Todėl nieko stebėtino, kad dviejų didžiausių HDD gamintojų asortimente pasirodė 8 ir 10 terabaitų talpos modeliai, kurie naudoja pažangiausias technologijas ir yra parduodami už Premium kainas. Nepaisant labai didelės kainos, tokių diskų paklausa yra didžiulė, todėl „Seagate“ ir „Western Digital“ siekia padidinti jų talpą.

„Seagate“ savo pirmuosius 10 terabaitų talpos heliu užpildytus kietuosius diskus pristatė vėliau nei HGST, todėl modelį „Seagate Enterprise Capacity 10 TB“ daugiausia naudoja duomenų centrų operatoriai, visų pirma norėdami įvertinti įmonės helio technologiją.

10 terabaitų HDD „Seagate“ siūlo įvairiems rinkos segmentams, įskaitant vartotojų. Nepaisant to, bendrovės vyriausiasis finansininkas Davidas Mortonas mano, kad per ateinančius du ketvirčius įmonei daugiausia pajamų atneš 8 TB talpos kaupikliai.

Pirmiausia, dėl to, kad kompanija gali jų pagaminti didelius kiekius. Antra, „Seagate“ siūlo nemažai  8 terabaitų modelių su įvairiomis galimybėmis ir skirtų įvairioms užduotims.

Be to, kai duomenų centrai bus pasiruošę masiškai naudoti „Seagate“ helio kietuosius diskus, bendrovė išleis 12 terabaitų talpos HDD.

„Needham & Company“ organizuotoje konferencijoje „Next-Gen Storage/Networking“ Mortonas kalbėdamas su finansų analitikais paminėjo, kad „Seagate“ ketina pristatyti naujos kartos didelio įrašymo tankio PMR plokšteles ir tuo dar kartą patvirtino 12 terabaitų kietųjų diskų išleidimo planus.

Heliu užpildyti „Seagate“ 10 TB talpos kietieji diskai sudaryti iš septynių 1.42 GB plokštelių su 858 gigabitų į kvadratinį colį įrašymo tankiu.

Norėdama padidinti HDD talpą 20% (iki 12 TB) įmonė turės sukurti plokšteles, talpinančias iki 1,71 GB duomenų bei turinčias apie 1033 Gbit/in2 įrašymo tankį. Toks tankis yra bendrovės PMR technologijos galimybių ribose, todėl tokių diskų gamyba įmanoma. Panašu, kad tokių komercinių produktų sulauksime jau ateinančiais metais.

Be to, 2017 metais „Seagate“ planuoja kietuosius diskus su HAMR technologija pristatyti įvertinti kai kuriems partneriams. Kadangi HAMR yra didelis technologinis proveržis ir toli gražu ne visi rinkos dalyviai yra išstudijavę šiluminio magnetinio įrašymo savybes, jiems prireiks laiko įsisavinti naujos kartos kietųjų diskų ypatybes.

„Seagate“ prognozuoja, kad poros metų pakaks įvertinti naujųjų HDD privalumus, taip pat jų pritaikymui klientų programoms.

„Seagate“ planai dėl HAMR dar tiksliai nežinomi, o dabar kompanija analizuoja skirtingas modelių serijos formavimo galimybes.

Bendrovės finansų direktorius sakė, kad „Seagate“ svarsto galimybę 2018 metais pristatyti 16 terabaitų flagmaną. Šis kietasis diskas žymiai padidintų duomenų saugojimo tankį ir leistų standartiniame duomenų centro stove sutalpinti iki 3840 TB duomenų, tuo tarpu 10 TB HDD atveju šis rodiklis siekia 2400 TB.

Kadangi šiluminio įrašymo kietieji diskai yra brangesni už įprastus HDD, HAMR kaupiklių kaina bus didesnė nei dabar duomenų centruose naudojamų kietųjų diskų. Tam, kad nauji produktai taptų patrauklesni klientams, „Seagate“ teks pasiūlyti naudingiausią kainos, talpos ir našumo derinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()