AMD paruošė tikrą bombą? „Ryzen“ („Zen“) procesoriai laimi prieš „Intel Core i7-6900K“ (Video)  (1)

Gruodžio 13-osios vakarą startavo AMD renginys „New Horizon“, o jo metu buvo paskelbta nemažai informacijos apie „Zen“ procesorius. Pagal AMD pateiktus testus, naujieji „Ryzen“ procesoriai demonstruoja fenomenalią spartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AMD generalinė direktorė užsiminė, kad renginio „New Horizon“ (liet. naujas horizontas) pavadinimą reikia suprasti tiesiogiai atitinkantį kompanijos viziją. Jie (AMD) yra kelionėje, kurios tikslas atnešti naujos kartos procesorių technologiją.

AMD taip pat nori tiesiogiai bendrauti su žmonėmis, kurie mėgsta asmeninių kompiuterių žaidimus. AMD didžiuojasi atsinaujinusiu tikėjimu žaidimų rinka, o tai yra kompanijos DNR ir aistra.

Bet svarbiausia pažvelkime į AMD padarytus testus, kuriuose „Zen“ („Ryzen“) procesorius, turintis 8 branduolius ir 16 gijų, buvo supriešintas su „Intel Core i7-6900K“, kuris taip pat turi 8 branduolius ir 16 gijų.

AMD variantas darbavosi 3.4 GHz dažniu be jokių papildomų Boost algoritmų, o i7-6900K dirbo nominaliais savo dažniais, tai reiškia, kad jis visų testų metu, veikiausiai, darbavosi 3.7 GHz dažniu. Stebėtis neverta, bet AMD „Ryzen“ net su mažesniu dažniu geba atsilaikyti prieš i7-6900K ir jį kiek lenkti. Kitu atvejų šių testų ir nematytumėme AMD renginyje.

„Blender“ teste „Ryzen“ laimi prieš i7-6900K 5 sekundėmis (54 s. prieš 59 s.). Demonstracijoje pasitelktas ir „Battlefield 1“ žaidimas. Gan keista, bet sistemoje buvo įmontuota „nVidia GeForce GTX Titan X“ vaizdo plokštė, o žaidimas veikė 4K raiška. Nors jokių skaičių nebuvo pateikta, bet AMD teigė, kad jų procesorius šioje užduotyje pasirodė geriau. Nes „pametė“ mažiau kadrų nei i7-6900K.

AMD taip pat parodė skaidres, kurios buvo nutekintos gruodžio 13-ąją. Naujos technologijos popieriuje atrodo labai gražiai, jos leis procesoriui dinamiškai keisti dažnį pagal užduočių intensyvumą, taip išgaunant geriausią energetinį efektyvumą kiekvienam scenarijui.

Turint gerą aušinimą procesorius pats kels savo dažnį pagal galimybes jei tik bus to poreikis apdorojant aplikaciją. Galime pasakyti, kad „Ryzen“ procesoriai turės bent 3.4 GHz bazinį dažnį, Boost dažnis kol kas neatskleidžiamas, kainos irgi laikomos paslaptyje.

Pažiūrėjus į atliekamą darbą per taktą ir mažą 95 W TDP reitingą (i7-6900K turi 140 W TDP) atrodo, kad AMD turi laimėtoją. Bet nedarykime skubotų išvadų, sulaukime nepriklausomų testų ir naujų procesorių kainų, tada galėsime pasakyti ar AMD lemta pasiekti naujus horizontus ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(35)
(0)
(35)

Komentarai (1)