Tikslas pateisina priemones? Už girtus vairuotojus turės susimokėti net ir blaivininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dzo 2016-12-22 13:26
-
braske 2016-12-22 15:56
Galiu tik pritarti tam ką ruošiasi daryti kalbant apie taxi vairuotojus ir kitą spec transportą tai tikrai niekas nebaus keleivio čia eina kalba apie privataus naudojimo transporto priemones kur tikrai visi žino bet ignoruoja tai dėl vienų ar kitų priežasčių
dzo 2016-12-22 16:21
-
immortallt 2016-12-22 16:53
Paprasčiausia reikia bausti realiom bausmėm. Dabar va įteisins baudžiamąjį kodeksą, bet taikins visiems lygtinai, kas yra tas pats, kas nenubaustas. Ir taikys tik tais atvejais, kai ką nors suažlos. Būtų už pagautą girtą reali kalėjimo bausmė MINIMALIAI 6 mėnesiai už 1.5 promilės ir automobilio konfiskavimas su visam. Tada kitas reikalas. Baudžiami būtų tik tie, kurie važiuoja kartu. Nubausti irgi sudėtinga, nes jei nėra nusitašęs totaliai, sakysi nepastebėjau.
raimism 2016-12-22 17:40
dzo nemaišyk - tai administracinė atsakomybė, o ne baudžiamoji. Policininkas sustabdys automobilį, kurį vairuoja girtas asmuo, o šalia sėdi blaivus keleivis ir surašys du administracinio pažeidimo protokolus: vieną vairuotojui (už vairavimą išgėrus), antrą - keleiviui (už neinformavimą apie pažeidimą). O jei keleivis nesutiks su protokolu - reikalas automatiškai pereina į teismą ir ten BŪTENT su administraciniu protokolu nesutinkantis žmogus įrodinės, kad bauda jam skirta nepagrįstai. Ir tada BŪTENT keleivis turės įrodyti savo nekaltumą, o ne policininkai jo kaltę. Teisiškai viskas čia veikia be problemų.
Arthuras 2016-12-22 19:17
O tai promilių ribos nėra? Tikrai sudėtinga būtų pasakyti, ar vairuotojas išgėręs ir pripūstų kokias 0.6 promilės...
dzo 2016-12-22 19:43
Bausti keleivius butu galima tik tuo atveju jei vairuotojui butu nustatytas sunkus girtumo laipsnis (t.y. kai tikrai galima be alkotesterio matyti, kad girtas). Tai neturetu buti taikoma lengvam gitumo laipsniui.
agentxio 2016-12-22 21:30
nu policinei valstybei per 4 metus ir komendanto valanda atsiras
Nerealiai 2016-12-23 00:38
Tai, kad net sužalojus, užmušus žmogų, vairuojant girtam, galima išsisukti su lygtine laisvės atėmimo bausme... Tai ką jau kalbėti apie paprasčiausią girtumą. Dažniausiai realias bausmes gauna tik tie, kurie neturi pinigų geram advokatui ir nesigaili. Taip, kad kalėjimas už girtumą mūsų valstybėje toks pat realus kaip asmeniniai skrydžiai į mėnulį. Įmanoma, bet labai sunkiai.
Aidas 2016-12-23 08:29
Man kazkaip netenka vaziuoti su neblaiviais vairuotojais. Cia matomai nuo bendravimo rato priklauso. O jei ipus kokius 0,5 ar 0,6, tai savo nekaltuma irodyti bus gana lengva. Edit: del pranesimo policijai kiekvienu atveju negarantuoju, bet pas realiai prisprogusi ir pats nesesciau.
immortallt 2016-12-23 10:00
Nerealiai, teismų praktika šiek tiek keičiasi, o dabar ir atrištos rankos realią bausmę kalėjimo skirti, net jei nieko neužmušė. Problema būtent teismų praktika. Teisėjai per atlaidūs. Važiavimas girtam - ne netyčinis veiksmas. Netyčia prisigerti ir netyčia sėsti už vairo neišeina.
kernel_panikuoja 2016-12-23 11:05
Si ideja turi kelis trukumus. Pirma, tai lengva/vidutini girtuma ant kai kuriu zmoniu realiai beveik neimanoma nustatyti is isvaizdos. O antra, tai techniskai eilinis paprastas zmogus neturi formalios kompetencijos nustatyti, ar kitas asmuo yra neblaivus, jis gali tureti tik nuomone. Vienam gal "atrodo" kad kazkas neblaivus, kitam "atrodo" kad blaivus. Bausti uz "atrodo" yra kazkaip "skystoka" teisiskai. Alkoholio kvapas gali sklisti nuo automobilio langu valiklio, odekolono ar salono gaiviklio. Zogus gali eiti nekoordinuotai del savo sveikatos sutrikimu. Neginu tokiu vairuotoju, tik sakau, kad man si ideja atrodo "skysta". Pritarciau kalejimui uz pakartotinius pagavimus, arba kazkaip inkrementaliai: pirma karta gauni bauda + kazkiek neilgai pasedeti "paru" (bet neilgai), o paskui jeigu kartoji - normalus kalejimas. Kai pradetu tampyt po laisves atemimo istaigas visokius pusiau valkatinius kaimo budulius, kurie padeja skersa be teisiu be dokumentu ir pan girti vazineja - manau kazkiek efektyvumas pakiltu.
Hmz 2016-12-23 14:04
Mes turime tiesiog genialų teisingumo ministrą. Jis nėra girdėjęs, kad pagal jo minėtą BK straipsnį nuo atsakomybės už nepranešimą bet kokiu atveju atleidžiami kaltininko artimieji giminaičiai ir šeimos nariai.
SaMaras 2016-12-23 17:33
Vėlgi, kalbama yra apie žinojimą, kad daromas nusikaltimas. Net jei tarkim aš mačiaukaip vairuotojas išgėrė taurelę/bokalą ar dar bala žino ką. Kaip man "iš akies" nustatyti kiek alkoholio yra vairuotojo kraujyje? Vairuotojas atkakliai teigia, kad "tikrai nepripūs 0,4"
Nerealiai 2016-12-24 00:06
Aš pilnai už, kad girtus sodintų i kalėjimą, tiesiog realybėje taip artimiausiu metu nebus. Pirma priežastis, tai kalėjimų trūkumas. Reikėtų skirti nemažai lėšų į kalėjimų statymą bei jų išlaikymui. Antra priežastis, kalėjime sėdėdamas asmuo neuždirbs pinigų ant baudos. Taigi šiai dienai turime paskaičiuotą sistemą ką verta sodint, o ko neverta. Galima būtų argumentuoti, kad išloštume avaringumo bei sužalojimų mažinimu, tačiau dažniausiai visada pirmoje vietoje yra pinigai. Kol bus nuostolinga sodinti į kalėjimą, tol niekas ir nepajudės.
immortallt 2016-12-24 09:18
Nerealiai, o čia kita bėda, kad kaliniai uždaromi šiltnamio sąlygomis dar. Net žudikai turi kažkokias dar teises, kai kitų aukščiausią teisę - gyventi, jie negerbia. Sutankinti į kamerą sukišant po daugiau. Ne atostogų uždaromi.
Nerealiai 2016-12-24 13:11
Lietuvoje šiltnamio sąlygos nebent nusikaltėlių autoritetams, o bendrai, tai ir taip pergrūsti. Visgi ne Švedija kur kalėjime gyveni vos ne kaip namuose. Mano alternatyva sodinimui į kalėjimus (girtiems prie vairo), būtų viešieji darbai, tarkim du mėnesius turi dirbti už maistą. Darbai būtų patys paprasčiausi, kaip pvz šiukšlių rinkimas, kelių šlavimas, nes atsakingesnių nelabai būtų galima patikėt. Dar būtų galima aprengti spec apranga su užrašu "Pagautas girtas už vairo". Reikėtų skiepyt žmonėms nuomonę, kad važiavimas girtam gali baigtis gėda. Pradirbus du mėnesius su tokia apranga viešumoje, tikrai net nebesvarstyčiau galimybės išgert prieš sėdant vairuot. O kalėjimą palikt kaip pačią paskutinę priemonę, jei asmuo neateina dirbti viešųjų darbų. Manau visgi didžioji dalis pagautųjų pasirinktų viešuosius darbus nei sėdėt su kriminaliniais elementais. Kitas variantas, tinkantis labiau jaunimui, tai baudimas priverstine karine tarnyba. Pagavo girtą už vairo, gauni šaukimą į kariuomenę ir turi atitarnaut metelius kokius. Niekas geriau neišmokys disciplinos nei kariuomenėje, netgi tikėčiau, kad atitarnavimas pakeistų žmogų į gerąją pusę, atvertų akis.