Kinijos turgelio stebuklai: ploniausias ir lengviausias savo klasėje nešiojamas kompiuteris „CHUWI LapBook“ (Video)  ()

Nešiojamų kompiuterių pasiūla Lietuvoje skųstis tikrai negalima. Vis dėlto dažnas pirkėjas sutiks, kad mūsų šalyje vis daugiau ir daugiau dėmesio skiriama aukštosios klasės elektronikai. Pavyzdžiui, parduotuvių lentynose, be jokios abejonės, šiuo metu rasime tik aukštosios klasės gamintojų išreklamuotus nešiojamus kompiuterius. Tuo tarpu pirkėjai, kurie ieško ekonominės klasės įrenginio, sau tinkamo nešiojamo kompiuterio greičiausiai turės dairytis net ir užsienio elektroninėse parduotuvėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip vieną iš tokių įdomių pasiūlymų šį kartą galima paminėti biudžetinės klasės nešiojamą kompiuterį „CHUWI LapBook“ su 15,6 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekranu. Nepaisant to, gamintojas pristatydamas šį naujos kartos produktą akcentuoja ne tik „CHUWI LapBook“ ekrano kokybę, bet ir minimalistinį šio nešiojamo kompiuterio dizainą.

Pastarąjį šiuo atveju pavyko sukurti dėka itin siaurio ekrano apdailos rėmelio, tačiau pasak „CHUWI“, šiam kompiuteriui patrauklumo prideda ir plonas korpusas bei santykinai mažas svoris. Gamintojas tvirtina, kad „CHUWI LapBook“ yra 50% plonesnis (storiausioje vietoje 22 mm, ploniausioje 9 mm) ir 40% lengvesnis (1,8 kg) nei bet kuris kitas tokio tipo nešiojamas kompiuteris.

Svarbu pabrėžti, kad „CHUWI LapBook“ šiuo metu yra komplektuojamas su „Intel Cherry Trail Z8300“ centriniu procesoriumi. Vis dėlto jau labai greitai prekyboje taip pat pasirodys nešiojamo kompiuterio modifikacija su naujos kartos „Intel Cherry Trail x5-Z8350“ CPU. Kadangi likusios techninės charakteristikos nesikeičia, šiuo atveju kaina taip pat priklauso nuo pasirinko centrinio procesoriaus. Pirmuoju atveju ji siekia 170 eurų, o renkantis našesnį CPU išauga maždaug iki 220 eurų.

Galiausiai tenka pridėti tai, kad biudžetinės klasės nešiojamas kompiuteris „CHUWI LapBook“ yra aprūpintas „Intel HD Graphics Gen 8“ vaizdo plokšte, 10000 mAh talpos baterija, 4 GB DDR3L tipo operatyviąją RAM atmintine, 2 megapikselių kamera vaizdo pokalbiams bei USB 2.0, USB 3.0 ir micro HDMI jungtimis. Be to, „CHUWI LapBook“ yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Windows 10“ operacine sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()