Saugumo ekspertas: viso pasaulio internetas bus išjungtas 24 valandoms  (18)

Gruodis – tai mėnuo, kai kiekvienais metais įvairių sričių ekspertai pateikia savo prognozes, ko tikėtis kitąmet. Ne išimtis yra ir dabartinis laikotarpis, kai internete mirga marga įvairiausių pranašysčių: dalis jų atrodo lyg iš fantastikos filmų, kitos iš tiesų priverčia susimąstyti ir gal net sunerimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai „Business Insider“ pavyko aptikti kiek neįprastą prognozę – kitąmet viso pasaulio internetas bus išjungtas 24 valandoms. Ši baisi prognozė atkeliavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų technologijų saugumo kompanijos „LogRhythm“.

Remiantis Jamesu Carderiu, bendrovės viceprezidentu ir informacijos saugumo pareigūnu, interneto išjungimas įvyks ne tik dėl techninių problemų, neleisiančių internautams publikuoti savo asmenukių socialiniuose tinkluose.

„2017-aisiais mes pamatysime tai kažkada ir kažkaip. Jei internetas išsijungs, finansų rinkos sugrius“, – kalbėjo J. Carderis.

Saugumo ekspertas „Business Insider“ kalbėjo, kad visi ženklai veda į 2017 metus, kadangi iki šiol nusikaltėliai „išbandydavo savo ginklus šaudydami į vandenynus“. Tačiau dabar ateina metas, kai ginklai gali būti panaudoti rimtai atakai.

„Mes matėme didžiulę ataką prieš „DynDNS“ vos prieš keletą mėnesių. Ta DDos ataka išjungė tokius tinklapius kaip „Twitter“ ir „Spotify“ kelioms valandoms. Mes matėme panašių DDos smūgių, kuriuos patyrė „Brian Krebs“ prieš tai, kai atakuota „Dyn“. Tai tebuvo tik bandymai“, – pasakojo J. Carderis.

Jis tęsė, kad jeigu nusikaltėliams pavyko tokius didžiulius tinklapius išjungti bent kelioms valandoms, tai tokiu atveju 24 valandų ataka yra visiškai reali ir įgyvendinama. Maža to, saugumo ekspertas pridūrė, kad prie krizės prisidės ir melagingų naujienų plėtra internete, ypač tai palies tokius žiniasklaidos gigantus, pavyzdžiui, CNN ar „Fox News“.

Vienas iš Australijos aukštų pareigūnų Simonas Howe‘as pridūrė, kad kitąmet didesnę grėsmę kels ir išpirkos reikalaujantys kenkėjai, kurie dar labiau skverbsis į internautų asmeninį gyvenimą ir ims reikalauti pinigų.

Pasak S. Howe‘o, programišiai pagrobs bei saugos asmeninius internautų duomenis tarsi laikydami įkaitus, o internautai dėl savo saugumo ir reputacijos bus pasiryžę daug kam. Ypač tokios problemos gali paliesti „Apple“ įrenginių savininkus, kadangi šios kompanijos produktai dažniausiai yra glaudžiai surišti tarpusavyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(48)
(47)
(1)

Komentarai (18)