Privatumo pažeidimas ar teisėtas atlygis piratams? Pažiūrėkite, kaip viešai skelbiami jūsų draugų nelegalūs atsisiuntimai  (9)

Pasaulyje vis dar opi internetinio piratavimo problema, kadangi nelegaliai įvairius filmus, serialus, muziką ar kitus duomenis siunčiasi milijonai vartotojų. Tiesa, internete atsirado ir naujas tinklapis, kurio kūrėjai teigia, jog jame galima pamatyti viską, ką jūsų draugai atsisiuntė per vadinamuosius torentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„I Know What You Download“ renka informaciją apie tai, ką internautai atsisiunčia iš interneto. Maža to, ši informacija yra talpinama tinklapyje ir prie jos suteikiama atvira prieiga. Tai reiškia, jog bet kas iš jūsų draugų ar artimųjų gali sužinoti, ką jūs nelegaliai atsisiuntėte.

Šis įrankis veikia tiesiog pagal jūsų kompiuterio IP adresą. Net jeigu kai kurie torentai yra apibūdinami kaip slapti, tikėtina, jog sistema vis tiek juos susieja su konkrečiais internautais.

Beje, svarbu pabrėžti, jog šis internetinis tinklapis kelia rimtų abejonių dėl savo saugumo. Teigiama, jog per šį tinklapį galima savo draugams nusiųsti „nekaltą“ nuorodą, kurią spustelėję draugai atskleidžia savo IP adresą. Tai iš tiesų primena kenkėjiškas nuorodas, kurias naudoja programišiai.

O ir patys tinklapio kūrėjai nėra visiškai aiškūs, todėl naujienų portalas Alfa.lt rekomenduoja nesinaudoti šiuo tinklapiu, kad būtų išvengta papildomo galvos skausmo ir problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(52)
(-46)

Komentarai (9)