Lazeriniai ginklai karyboje nebėra tik mokslinė fantastika - greitai juos turės ir britai (Video)  ()

Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija oficialiai paskyrė 30 milijonų svarų sterlingų prototipiniam lazeriniam ginklui gaminti, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto tikslas yra išsiaiškinti, ar sukoncentruotos kryptinės energijos technologija gali teikti naudos kariuomenei. Taip pat viliamasi, jog jau 2019 metais ši sistema bus parengta praktiniam pademonstravimui.

Gynybos ministerijos paskelbtą projektą nusprendė įgyvendinti kelių Europos gynybos įmonių konsorciumas. Pagrindinė užduotis jiems – sukurti patikimą technologiją, gebančią pasirinkti ir sekti taikinius esant skirtingam atstumui ir nepastovioms oro sąlygoms tiek ant žemės, tiek ant vandens.

Peteris Cooperis, Jungtinės Karalystės Gynybos mokslo ir technologijos laboratorijos atstovas, teigė, jog rengiamas projektas orientuotas į novatoriškus mokslinius tyrimus, skirtus suprasti lazerinių ginklų potencialą. Jis pridūrė, jog tai gali suteikti pranašumą kariams, kuomet iškils karinio konflikto pavojus.

Tikimasi jau po poros metų šį ginklą išbandyti praktiškai. Tiesa, pabrėžiama, jog tai tikrai nebus nukreipta į realų priešą, tik atliekamas eksperimentas, parodantis technologijos galimybes bandymų poligone.

Visgi ekspertai pabrėžia, jog analogiški ginklai gali būti panaudoti ateityje siekiant sunaikinti dronus, lėktuvus, raketas, minosvaidžius, bombas ir kitus taikinius.

Panašius ginklus jau kurį laiką išbando Jungtinių Amerikos Valstijų ginkluotės specialistai. Kol kas iki šiol apie realų panaudojimą fronto linijoje jokių žinių nėra.

JAV lazerinio ginklo bandymai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()