„LG Electronics“ ateitį atnešė šiandien - namus ir viešas vietas tuoj prižiūrės kompanijos robotai. Kokias funkcijas jie atliks?  ()

Šią savaitę vyksiančioje CES parodoje „LG Electronics“ (LG) pristatys sumanių robotų seriją, kurie yra kuriamo daiktų interneto (angl. Internet of things) dalis. Robotų seriją sudarys inovatyvūs ir išmanūs robotai namams, kurie taps protingais namų pranešimų centrais. Robotai bus naudojami namuose, oro uostuose ir kitose viešose vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotas namams

Išmanusis robotas geba suprasti ir vykdyti tokias užduotis, kaip oro kondicionieriaus valdymas ar žadintuvas, priminimai ir pan. Robote įdiegtas ekranas, kuriame matoma visa reikalinga informacija. Robotas netgi gebės parodyti šaldytuvo turinį, receptus žingsnis po žingsnio, o informacija bus pateikiama balsu.

Dėl savo išvaizdos LG robotas gali tapti šeimos interaktyviu draugu, o vaikams suteiks ypač daug džiaugsmo. Robotas gali rodyti emocijas, atsakyti į paprastus klausimus, o kiekvieną šeimos narį gali pasitikti ir pasveikinti skirtingai.

Robotas tiksliausiai veiks ir atliks savo funkciją, jeigu daugiausiai laiko praleis tose pačiose vietose, kur ir visi šeimos nariai. Būdamas virtuvėje ar gyvenamajame kambaryje robotas analizuos šeimos narių veiksmus, įpročius ir rinks reikalingus duomenis.

Oro uosto robotas–gidas

LG sukurti robotai neapsiriboja tik namais. Oro uosto gidas – robotas greitu metu bus pristatytas ir pradės savo pareigas Seulo oro uoste. Robotas kalbės ir atsakys į klausimus anglų, kinų, japonų ir korėjiečių kalbomis. Nuskenavus bilietą robotas gaus visą skrydžio informaciją ir parodys vartų vietą, skrydžio laiką ar netgi oro prognozes vietoje, į kurią keliaujama. Robotas netgi galės nurodyti, kiek laiko truks kelionė iki vartų arba palydėti vėluojančius ar pasiklydusius.

Oro uosto valytojas–robotas

LG pristatomas oro uosto valytojas – robotas bus itin didelis ir inovatyvus. Robotas gebės valyti tiek kietus paviršius, tiek kiliminę dangą. Galingi šepečiai ir siurbliai išvalys net ir sunkiai prieinamas vietas, o įmontuota kamera ir sensoriai padės identifikuoti kliūtis ir jas apeiti.

Vejos pjovėjas–robotas

CES parodoje bus pristatytas inovatyvus, modernus ir išmanus robotas – vėjapjovė. Į robotą integruoti tokie patys sensoriai kaip ir į oro uosto robotą – valytoją, taigi robotas itin tiksliai nupjaus žolę, identifikuos ir apeis kliūtis bei parinks maršrutą, kaip nupjauti veją efektyviai ir per trumpą laiką.

„LG investavo daug laiko ir investicijų, kad sukurtų tokius robotus, kuriuos galime pristatyti šiandien. Robotai, kurie skirti ne tik namams, bet ir oro uostams, kitoms viešoms vietoms, kuriose lankosi daug žmonių, padės efektyviai ir tiksliai atlikti darbus bei padėti žmonėms“, – sakė Song Daehyun, „LG Home Appliance & Air Solutions Company“ prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: