Kaip lengviau užvesti variklį atšalus orams: 5 praktiški profesionalų patarimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robkinas 2017-01-07 15:31
Paprasčiausiai reikia tiesiog įprasti kaskart prieš žiemą atlikti keletą elementarių darbų (kalbu apie benzininius variklius): *Pasikeisti tepalus, filtrus *Išimti ir pasikrauti akumą pilnai (jei gyvybingumas mažokas) *Kad ir kiek km per metus nuvažiuoji su savo automobiliu, rekomenduoju prieš žiemą susipilt vienam kartui į baką kartu su benzinu kuro priedą, kuris pašalina drėgmę iš bako *Pasitikrini žvakes, ar ok, ir akumo klemas, ar nėra apšerkšnijusios oksidais. Ir automobilis užsives prie bet kokių šalčių.
bahuriux 2017-01-08 10:31
Jei temperatūra krenta žemiau -15, -20 C, vertėtu parsinešti akumą į šiltą patalpą ir jei reikia dakrauti, ypač jei akumas nepirmos jaunystės, esu ne vieną kartą taip išvengęs galvos skausmo. Čia aišku šneku apie nepirmos jaunystės mašinas, kurios nedomina vagių, juk atjungus akumą signalizacija nebeveiks Kiek turėjau mašinų tai per šalčius ir apskritai visada starterį suku tik 1-2 sekundės, jei neužsiveda palauki 30-60s tada vėl bandai, žymiai mažiau gadinamas akumas ir žymiai didėja šancai, kad nereikės ieškoti pagalbos. Žiema kuro reikėtu turėti arti pilno bako, taip žymiai mažiau kondensuosis vanduo iš oro bake, dyzeliams tai išvis labai aktualu.
Karolukas 2017-01-08 11:18
Naujesnėm mašinom tikrai nereikia "pažadinti" prieš kuriant. Nusipirkus naujesnę mašiną naudojausi tuom patarimu. Kai temeratūra krito žemiau -12 laipsnių, mašiną pavykdavo užkurti tik iš 8-10 kartų. O pavykus užkurti skydelyje matydavau šviečiantį akumo indikatorių. Taip "žadinant" mašiną į cilindrus pripurškiama per daug kuro mišinio, kuris tokio temperatūroje yra tirštesnis ir sunkiau sprogsta. Naujesnėms mašinoms to daryti nereikia, tiesiog pirmą kartą įjungus degimą palaukti kad pakaitinimo rėlė šiek tiek pašildytų kurą, ir prieš jai užgestant kurti mašiną. Kuo puikiausiai užsikuria.
Finalfour 2017-01-08 20:45
PATARIMAS NR2. Darykit taip ir toliau, tik paskui neverkit, kad pakaitinimo zvakes dvesia greitai. Kas per diletantu patarimai....patarimas kaip greiciau zudyt pakaitinimo zvakes, nice. Paskaitykit ka rimti specialistai kalba apie sita brieda po 5 kartus kaitint zvakes neleidziant joms atausti.
kukulis4 2017-01-09 14:36
Teisybe. Pakartotinis zvakiu kaitinimas tiesiog neturi prasmes. Betkuris, zinantis ju veikimo principa ta supranta. Zvake pries kuriant masina tiesiog ikaista iki raudonumo, o kurimo momentu ant jos uzpurksta saliarka greiciau virsta garais, katrie po to detonuoja nuo slegio.