Gynybos specialistas atvirai ir be užuolankų: „Gintis nuo agresoriaus esame visai nepasiruošę - neturime net lavonmaišių"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2017-01-13 09:38
Idomiai atrodytu ginyba lavonmaisiais, kogero vienas turetu kainuoti tik koki 15000 euru, o dar zmones mano kad karas tai ne pinigu spausdinimo masina tik spausdina ne peskos
PupuDede 2017-01-13 11:22
PIRMA KART PATIKO ANTRAŠTĖ !!! Visi pamiršta kas yra karas, o su dabartinėm technologijom tai labai daug reikės lavonmaišių.
immortallt 2017-01-13 11:39
Taip, ką dar pavadinsi pinigų spausdinimu? O gal nekišk išsireiškimų, kurių prasmės nežinai? Galėjo ekonomistai nenaudoti buitinių išsireiškimų, bet paimti kokius lotyniškus, gal tada kiekvienas negalvotų, kad supranta apie ką šneka.
Audrius 2017-01-13 11:59
Zinant Trump'o buda, vienas arogantiskas ir bukas grafiti su Putinu ir Trumpu (o tiksliau jo ispopuliarinimas per musu suniska ziniasklaida) padare LT tiek zalos nacionalinem saugume, kad jokie sh*dokseriai ar haubicos cia nepades. Beje, visa Trump'o istorija yra puikus musu bukos "diplomatijos" pavyzdys. LT vadovybe ir ziniasklaida, kaip kokia chiwawa buvo kieti ir lojo ant visu ko tik galejo tol, kol musu pavadeli laike dede Obama. Lojo ne tik ant velnio putino, bet juokesi ir is Trump'o, nes visi zinojo, kad musu pavadeli dede Obama perduos tetai Hilary. O pasirodo pavadeli pasieme velnio draugelis, tetos Hilary ir (tuoj) dedes Obamos niekur nematyti. Ir ka dabar? Visi i kelnes deda, uodega tarp koju ir belieka tik inksti.
vardasas 2017-01-13 12:19
Imortalai gal kartais pradek suprasti netik tiesiogine reiksme,siuo atveju nespausdinama. Kazkas yra suinterasuotas kad vienos salys egresuotu o kitos salys bijotu. Betkokiu atveju laimes ginkluotes ir visokiu karisku zaislu gamintojai ir pardavejai bei zinoma naftininkai, karo atveju ju kaina issoks iki debesu taciau kad ir kiek bekainuotu juos vistiek pirks ir tu tai puikiai zinai, todel ir bandai sumenkinti ir nutildyti, panasu kad esi samdomas dezinformuoti ir suklaidinti zmones. Negali tu buti geras analitikas ir tuopaciu prirasyti viename tinklapyje tukstancius zinuciu seipsau.
Laurynas19 2017-01-13 12:36
Mažiau sąmokslo teorijų kurk.. Aš manau jog jis puikus analitikas ir šiaip gerai gyvenime orentuojasi. Juk visi mes stengėmes kuo mažiau dirbti ir kuo daugiau uždirbti. O iš jo žinučių panašu jog dėl pinigų neverkia ir dirba mažai,juk tik plečia akiratį informaciniuose puslapiuose ir komentuoja per dienas.
Laurynas19 2017-01-13 12:54
Kodėl minussu dedat? ties šia vieta jis teisus.
immortallt 2017-01-13 13:02
Trump'o karikatūrų JAV nepalyginamai daugiau, nei viena. Čia patys darom tragediją. vardasas, pirma, žodžiai turi prasmę ir naudok juos teisingai. Sakinys, tai ne atsitiktinių žodžių kratinys. Toliau, dabar karinė technika perkama rinkoje, kurioje yra daug gamintojų konkuruojančių tarpusavyje. Kaina karinės technikos aukšta, nes jos patikimumas ir atsparumas nepalyginamai didesnis. Technologijos dažnai pritaikomos ribotam kiekiui, o ir gamybinė bazė nėra standartizuota. Priedo, daug kainuoja technologijų vystymas. Dar toliau, tik Rusija dabar eskaluoja karinį pavojų Europoje. Pati Rusija pradėjo ginklavimosi varžybas, bet jinai tiek neturėjo niekad pinigų, kad pasivytų NATO. Iš esmės jinai vėl žlugs dėl ginklavimosi, kurį pati pradėjo. Jau pernai sumažino karinį biudžetą, nors užpernai stipriai jį kėlė. Lietuva pinigų spausdinti negali. Pinigų skyrimas iš biudžeto, ar pasiskolinimas, tai ne spausdinimas. Savo laiką skirstau kaip noriu. Kas nueina youtube klipo pasižiūrėti, kas parūkyti, kas įlenda į forumą. O kai duomenis generuoja, tai ir ištisą pusvalandį reikia kažką veikti.
vardasas 2017-01-13 13:41
Imortalai as tiesiogiai nesakau kad spausdina, kitaip tariant tai pinigu darymo masina. Tu matai pavirsutiniskai kas ka daro, tu matai kad rusai pradejo tas ginklavimosi varzybas, o as manau kad stambus ginkluotes gamintojai prikiso nagus, kaipsakant kvailiui i ausi pakukzdejo, o tas ir pradejo ginkluotis juk jis surenka didelius pinigus ir jis gali ginkluotis, o kas pasipriesins?
Audrius 2017-01-13 14:25
Tegu deda, kaip tik idomu matyt liaudies reakcija. Ir as suprantu zmones, kurie liudi, kai pastoviai brukamas primityvus "gerieciu-blogieciu" scenarijus viena diena paima ir sugriuna..Paaiskeje, kad nera nei gerieciu nei blogieciu. Tai kai parasai, kad vietoj etikeciu klijavimo reikia i viska ziuretik kur kas kompleksiskiau ir placiau, zmones tiesiog uzsimerkia ir toliau niuniuoja jiems pastoviai brukama blogiuku ir geriuku dainele. Imortal, jo, buvo labai daug anti Trump plakatu JAV...duh?! Ten ne tik plakatu buvo, bet net ir anti Trump kandidatas, nes vyko rinkimai. Ir paprastai salys nesikisa (bent jau viesai) i kitu saliu vidaus rinkimus, nes tai yra ir nekorektiska ir pavojinga. Tas yra ypac kvaila, kai esi mazas ir bereiksmis ir kisiesi i galingiausios supervalstybes vidaus reikalus, asmeniskai izeidinedamas zmogu, kuris garseja kaip narcizas negalintis pakest betkokios asmenines kritikos.
Fikcija 2017-01-13 16:56
immortallt , norejau paklausti jei zmones turi kitokia nuomone nei tavo automatiskai gauna minusa ?
AAA000 2017-01-13 17:45
Man tai juokingas straipsnis, ypac apie tuos laivus. Nupirko matai susikompromitaves "ginybos specialistas" metalo lauza, nu tai logiska baigtis - i metalo lauza ir pridave. Isviso, rusai tipo mus laivais gal puls? Is Europos puses? Ukrainoj ka, laivai padejo nors kiek? Ten isvis, nuplauke puse laivyno pas rusus - nes vadovaujantys buvo rusai... Visas pasipriesinimas Ukrainoje - principe vos ne vien savanoriu patriotu jegomis. O dabar jie tiesiog moka netoli 8% nuo biudzeto, kad palaikyt statiskoj buklej situacija. O pas mus jei butu uzpirkes kokiu nors snaiperiu sautuvu sauliams vietoj dvieju geldu - nauda butu simteriopai didesne Lietuvai. Dabar vel islindo ir po lapu, ir siulo lavonmaisius pirkt... As manau dabartine strategija tinkama. Profiska kariuomene rupinasi atvirais kovos budais. O siauliams palikt partizanavima, nes cia ju profilis - dirbt su ilgalaikiais patriotais ir savanoriais. Kuriem rupi Lietuvos ateitis - o ne kaip issisukt nuo tarnubos, ar atmalt tuos 9 menesius. Saulius reiketu labiau stiprint manau, jie ten siektiek uzmige dabar... Kas del musu politiku, manau teisingai jie piara varo. Nebutu vare ir pirstais rode Rusijos pusen - isvis Europa net nebutu reagavusi. Dabar bent kazkas vyksta, kazkoks judesys.
GM 2017-01-13 17:46
Valstybių išrinkti atstovai ir nesikišo. Laisvoje valstybėje, laisvi žmonės ant savo nuosavybės gali piešti ką nori, kol tai nepažeidžia įstatymų. Laisva žiniasklaida gali apie tai pranešti, ypač, kai tai susilaukia daug dėmesio soc. tinkluose. Paieškok kitų valstybių žiniasklaidos karikatūristų darbų apie Trump'ą. Dar ne to pamatysi.
Shinigami 2017-01-13 18:14
Kokio velnio ta rusija taip isterikuoja ir ginkluojasi. Kad ir kiek pinigų skirtu ginklams ji vis tiek praloštu karą prieš NATO. Nes Nato yra daug kartų galingesnė už rusija. Todėl rusijai užtektu ir ragatkių, juk vis tiek jos niekas nepuola. Tik pinigus rusija į balą išmetą ir savo piliečius badu marina.
vardasas 2017-01-13 18:57
nebesinori testi diskusijos nes tai niekur neveda.
kiesza 2017-01-13 20:01
Geriau turėt ginklą kurio neprireiks, negu neturėt ginlo, kurio prireiks. Aš už tai, kad kariuomenė užpirktų šautuvų ir patrankų, o ne už tai, kad tuos pinigus pravalgytume ar amžinus bedarbius toliau remtume. Bėje, o jai karo ir nebus tai vis vien į naudą, nes ginklai gerina potenciją.
Profesorius :) 2017-01-14 15:23
visada kaip tik kazkas pasako aiskia tiesa apie prasta musu salies padeti gauna kalna minusu? kame reikalas? jums uz tai moka? ir kiek is forumo mohikanu eitu ginti salies? tai yra zudyt? nes politikeliai (tiek musu tiek uzsienio) nepasidalina pinigais,itakos sferom ir pan... imortalai eitum? tu gy cia belekoks visu klausimu egzspertas. turetum ir musio lauke turbut gerai pasirodyt. ten padeliotum strategijas kaip geriau priesa naikint reik ir nekurkit tu iliuziju,kad mes esam kieti su keliom haubicom ir keliasdesimt VILKU (beabejo labai noreciau,kad tokie butume)...tokie buvom tik LDK laikais. gelbeja tik sajungininkai...bet nepamirskit,kad ruskiai kaliningrada paverte susikta karine tvirtove... ruskiu labai nemegstu nes jie nemasto ir yra atsilupeliai,bet mastau ir matau,kad sikna mums bus jei viskas prasides...kaip ruskiai savo liaudi nuteikineja karui per ta prakeikta tv taip ir cia vyksta panasus dalykai...tebunie prakeikti visi iki vieno kas tik prisideda prie viso sito meslo.
kestutisz 2017-01-15 16:43
Tai čia klasika - ant išorinio priešo galima nurašyti visas negandas. Ragatkės netikna, nes visi labai juoksis, o tas dar blogiau už puolimą (kurio niekam nereikia). Manau drąsiai sau leistų paaukoti kelioliką ar net trečdalį gyventojų, kad tik išlaikyti kontrolę likusiems.
manciukaz 2017-01-15 18:23
Tegul dar pigesniu šaukštu ir šakučiu prisiperk tai užteks viskam.. po kiek lavonmaišiai idomu bus po 500 e ?