Dar viena slapta „Tesla“ funkcija: jei sugebi įjungti, „Model S“ sužvėrėja (Video)  (1)

„Tesla Model S“ yra vienas iš populiariausių mūsų laikų elektromobilių. Jis labai praktiškas, turi galybę įvairių technologijų, yra saugus ir atrodo tikrai neprastai. Tačiau prie šių savybių būtina paminėti ir neįtikėtiną įsibėgėjimo iki 100 km/h laiką, kuris prilygsta superautomobiliams. „Tesla“ nestabdo ir toliau jį gerina - per kiek laiko iki 100 km/h dabar gali įsibėgėti galingiausias P100D modelis ir kur link visa tai juda?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ mėgsta savo automobiliams suteikti šiokį tokį humoro jausmą - keletą paslėptų bruožų, kurie parodo, kad „Tesla“ nėra perdėtai rimta kompanija, susirūpinusi tik ekologiškomis technologijomis, patogumu ir kitais racionaliais sprendimais. Pavyzdžiui, neseniai vairuotojai pastebėjo, kad „Tesla Model X“ gali pademonstruoti juokingą šokį. Šįkart po programinės įrangos atnaujinimo „Tesla Model S P100D“įgavo paslėptą galimybę iki 100 km/h įsibėgėti dar greičiau.

Gali pasirodyti keista, kad šis pasirinkimas yra paslėptas. Viena vertus, tai vairuotojams padeda susipažinti su kita elektromobilio charakterio puse. Bet galima pagalvoti, kad tai tik marketingo triukas - juk apie šią galimybę užsiminė pats kompanijos įkūrėjas. Taigi, vairuotojui reikia nueiti į automobilio meniu, paspausti „Ludicrous“ mygtuką (šis režimas, lietuviškai vadinamas „Absurdišku“, leidžia automobiliui pasiekti 100 km/h greitį per vos daugiau nei 2,5 s) ir jį palaikyti apie 5 sekundes. Tuomet bus įjungtas „Ludicrous+“ režimas. Tiesa, automobilis pirmiau pasiteiraus, ar vairuotojas yra užtikrintas dėl savo pasirinkimo, nes tai gali pakenkti elektros varikliams bei baterijoms. Vairuotojui sutikus, „Tesla Model S“ pasiruošia neįtikėtinam sprintui.

„Tesla Model S“ įsibėgėjimas naudojant „Ludicrous+“ režimą vaizdo įraše

Įjungus „Ludicrous+“ režimą „Tesla Model S“ iki 97 km/h (60 mylių per valandą) įsibėgėja per vos 2,4 sekundės. Ką gi reiškia toks greitis? Trumpoje traukos lenktynių trasoje „Tesla Model S P100D“ aplenktų ir tokias mašinas kaip „McLaren P1“, „Porsche 911 Turbo“,  „Koenigsegg Agera R“ ir beveik visus kitus jūsų žinomus sportinius automobilius. Tiesa, ilgesnėje trasoje lengvesni ir didesnį maksimalų greitį turintys automobiliai išsišokėlį elektromobilį būtinai pasivytų. „Tesla Model X“ taip pat turės „Ludicrous+“ režimą, bet, kadangi yra šiek tiek sunkesnis, tokio įspūdingo laiko nedemonstruos.

Visgi, šioje istorijoje negalima neprisiminti ir kompanijos planų artimoje ateityje rinkai pasiūlyti tikrą sportinį elektromobilį „Tesla Roadster“. Teigiama, kad jis turės režimą, kuris įsibėgėjimą iki 100 km/h padarys dar spartesnį. Jis taip pat bus lengvesnis nei didelis sedanas, todėl galima įsivaizduoti, kad jis kibs į atlapus mūsų pamėgtiems superautomobiliams dar rimčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(3)
(43)

Komentarai (1)