Svarbiausi dalykai, ką reikia žinoti apie nešiojamą įkroviklį (angl. Power Bank)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

karolis.lažauskas 2017-01-25 08:38
Nepastebejau nieko apie greito ikrovimo funcija turincius ikroviklius (fast charge), arba ten buvo kur kazkoks eUSB buvo minimas. Kadangi dabar beveik visi nauji telefonai turi sia funkcija tai ir ikroviklis reikalingas atitinkamas. Turiu Samsung Note 5, super telefonas tik baterija visai nelaiko, turejau paprasta ikrovikli su istraukiamais laidais, labai juo nusivyliau. Po poros savaiciu tie laidai sutrukinejo nuo lankstymo ir teko vistik imti atskira laida. Plius itampos truko, naudojant telefona ir bandant krauti tuo paciu metu, tiesiog buvo palaikoma baterija kad daugiau neissikrautu. Dabar turiu orginalu samsungo fast charge( yra ir kinisku versiju pirkti) labai patenkintas, ikrovimas vyksta labai greitai.
Dia.v.olO 2017-01-26 10:00
Pirmiausia reik suprasti apie ką kalba eina, quick charge/dash charge technologija priklauso ne tik nuo batareikų, bet ir nuo SOC esančiuose įrenginiuose bei įrenginių suderinamumuose. Jei nori kad tavo Note greitai pasikrautų, tai joks powerbankas nepadės, nes quick charge technologijai turi būti ne tik snapdragonas mandresnis, bet ir pats pakrovėjas, kuris sugebėtų įtampa užkelti iki 9V ir 1,68A srovę. O pvz Dash charge technologijai reikia ir turėti atitinkamai specifikuota usb kabelį. Powerbankuose nieko panašaus nėra, tik input ir output 5V srovė. Tai jeigu powerbankas pats savaime sugeba pasikrauti nuo 2 amperų, tai bus greičiausiai kaip jis gali pasikrauti, žinoma, reikia naudoti tokį pakrovėją, kuris taip pat krautų 2A srove. Toliau output srovė, jeigu yra 2A, tai vėlgi, bus bene geriausiai, ką gali powerbankas. Ne high endinių telefonų krovikliai paprastai būna 5V @ 1A, tai powerbankas šiuo atveju sugebės greičiau pakrauti telefoną, nei gamyklinis pakrovėjas. Taip pat reikia žiūrėti ir pačio powerbanko kokybę, yra daug power bankų, kurie tik vardą nešioja, kurie dalinami nemokamai ir panašiai. Tokie paprastai turi kelis šimtus mAh ir krovimo srovė nedidesnė nei 500mA. Apgailėtina. Taip pat naudokit kokybišką usb kabelį. Daug testų dariau iš ebejaus prisipirktų kabeliukų, tai vieni vos 1 amperą praleisdavo, o kokybiški - visus du. Rimti powerbankai, kaip ir minėjau, turi turėti bent jau outpute 2A ir tai jau sakyčiau labai greitas reikalas. Ir aišku bent jau 10000 mAh. Šiame straipsnyje nėra paminėta detaliau apie mAh, bet esmė tokia, kad powerbanko talpa reali bus apie 80proc nuo parašytų, nes atsiranda daug nuostolių. Ličio jonai turi 3,7V vidutinę įtampą, tai visų pirma powerbankas pats užkelia įtampa iki 5V, ją perduoda laidu iki telefono, tada telefonas tą įtampa vėl sumažina iki 3,7V ir tokia įtampa įkrauną telefono bateriją. Viskas vardan USB standarto, kuris yra 5V Vėlgi, jei telefonas turi 3000mAh bateriją, tai su 10000mAh powerbanku išeis pakrauti minimum du kartus. Pigūs/kiniški/nekokybiški vargu ar tiesą rašys ir vargu ar pakrausit.
karolis.lažauskas 2017-01-26 11:20
Issamus atsakymas deja siek tiek klaidinantis. Quick/Fast charge power bankuose jau yra standartas ir nebeverta pirkti tik su 5V 2A nes kaip jau minejau, nekraus o tik palaikys kad neissikrautu daugiau, bent jau kaip mano praktika rodo. Mano naudojams power bankas yra samsung fast charge 8.5-9.5V 1.67A, krauna taip pat greitai kaip sieninis ikroviklis arba wireless dock. Talpos uztenka ~1.5 karto ikrauti 3000mah mano telefono baterija. Naudoju nepilnai metai beveik kasdien, kolkas jokio pastebimo talpos praradimo. Mokejau 40svaru, palyginti su kiniskais labai brangiai, bet kokybe verta kainos. Buvo pirkti ir 2,5 didesnes talpos power bankas, taciau sprendima leme dydis, kad tilptu i kisene ir ten galetu krautis. Beja USB laidas labai svarbu, visad naudokite tik orginalius skirtus butent tokiai technologija kokia palaiko jusu telefonas. Kas gerai, naujausi pakrovejai tapo smart ir atpazysta koky irenginy krauna ir prisitaiko prie jo specifikciju. Apibendrimuj super dalykas yra power bankas. Neistverciau nei dienos. Ir pirkite tik orginalu ir tik su Fast charge technologija, jeigu jusu telefonas palaiko toky krovima. Ziurekit kad butu laidas komplektacijoje ( iphone, miniUSB, type C ), nes atliekamas laidas nuo buitinio pakrovejo tikriausia netiks.