Receptas, kaip su „Tesla“ vienu ypu išspręsti lietuvių emigracijos problemą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Popasz 2017-01-23 11:16
Tikiuosi, jog juokauja. Vietoje, kuri po truputį verčiama poligonu, planuoja kviesti Teslą. Investuojami tokie dalykai tik ten, kur saugu.
immortallt 2017-01-23 11:32
Pats tu poligonas.
Audrius 2017-01-23 11:56
Dvejopai reguoju as i Teslos viliones i LT. Gerai, kad: - Tai yra proga objektyviai ivertint LT konkurencinguma Europos ir net pasaulio mastu. Prisitraukti viena inovatyviausiu korporaciju pasaulyje tai ne tas pats, kas isisavinti ES lesas, BS projektai cia niekam neidomus. Pasimatys ar is tikruju mes jau tokie kieti programeriai, ar istikruju esame "Europos Centre" ir n kitu PR lozungu. - Objektyviai ivertinus LT konkurencinguma, butu galima dirbti prie "Lietuvos CV" pagerinimo, fokusuojantis i investuotojams esminias sritis: anglu kalbos gerinimo, transporto, energetikos, IT ir kitu infrastrukturu, mokestine baze ir pan. Blogai, kad: - Sukuriams ispudis, kad visos LT problemos issisprestu, jei tik pavyktu pritraukti Tesla ar kazka panasaus. Neissisprestu! Cia panasiai, kaip su (jau praeinancia) startuoliu banga, ten irgi visi prisisvaigo, kad va, su powerpointo presentacija gausi milijona is kurio visi isaugins po Lietuviska facebook'a. Kitaip tariant niekam nieko nereikia daryt, tik ismokt kaip pitchint prezentacijas. Tokios "silver bullet" paieskos yra resursu ir demesio svaistymas. Salies gerove yra kompleksinis dalykas, todel ji gerinti irgi reikia kompeksiskai. Per nakti nieks nepasikeis. Apibendrinus, palaikau tokias iniciatyvas, tik svarbu, kad per daug visiems neisisvaigt.
Talkatif 2017-01-23 23:05
Ko reikia tokių technologijų fabrikui? A) Mažų mokesčių. B) Lanksčių įstatymų. C) Puikios logistikos.
Talkatif 2017-01-23 23:09
Papai, tokių fabrikų prikepta Taivanyje, Hon Konge, Singapūre. Saugu ten labai? Tiek gamta, tiek kaimynai ten kaip Damoklo kardas kabo. Pas bent gamta yra kaip kačiukas.
AAA000 2017-01-24 01:23
Jei anglija brexitina, manai vokieciai su prancuzais vistiek paliks anglu kalba europos erdvej?
AAA000 2017-01-24 01:24
Jei anglija brexitina, manai vokieciai su prancuzais vistiek paliks anglu kalba europos erdvej? Kazkaip abejoju tuo..
Dracunculus vulgaris 2017-01-24 10:23
Manau, kad Lietuva jau gerokai peržengė ribą kuomet vien "Tesla" gali padėt Juk emigracijos priežasčių yra daugiau nei viena. Ir nežinau man šitas straipsnis absurdiškas atrodo.
Audrius 2017-01-24 10:30
Paliks. Anglu kalba yra de fakto tarppautine kalba, o daugelyje sriciu (skydziu ir vandens transportas, tarptautines konferencijos ir pan) ji tapo ir de jure kalba. O siaip, anglu kalbos ispopuliarejima leme ne UK, o USA, konkreciai-internetas ir holiwood'as, ir bendrai globalizacija. Trumpai del ES, tai kaip jau daug kartu sakiau, esu tikras, kad ji subyres arba radikaliai transformuosis (t.y. subyres i kokia siaures sajungu ir periferijas ar kita sh.). Ypac su Le Pen pries aky. Todel nesukciau galvos ka ES leis, o ko neleis.
immortallt 2017-01-24 10:39
Na kad Tesla išspręstų problemas - tikrai ne. Problemas galime išspręsti tik mes patys, priimdami racionalius, skaudžius sprendimus trumpu laikotarpiu. Deja nematau to dar mažiausiai 6-8 metus. Nepribrendo žmonės pokyčiams.
Audrius 2017-01-24 11:04
Plius: D) Lengvai prieinamos/isvystytos atsinaujinancios energetikos infrastrukturos. (tas ypac svarbu Teslai ir manau LT cia prastai pozicionuota). E) Stabilaus politinio klimato. F) Kvalifikuotos darbo jegos. G) Patogios geografines pozicijos. (Tesla ateina i Europa, nes nori gaminti, bene, didziausios savo rinkos viduje. Deje, LT, Lenkija, Baltarusija ir Latvija nera Teslos rinkos, todel sitam punkte irgi nesam stiprus).
- 2017-01-24 11:08
Prie ko čia Baltarusija? Lietuva, Lenkija, Latvija yra ES. O tai reiškia, kad gamindamas Lietuvoje tu gamini visai ES. Gi prekės juda laisvai, be muitų ir praktiškai mokesčių ES viduje.
Audrius 2017-01-24 11:16
Prie to, kad nei LT, nei LT kaimynai nera Teslos rinkos, kas nera gerai (Baltarusija musu dar viena biedna kaimyne, tik tiek). Taip, prekes ES juda laisvai, bet kai musu regione nieks negali ipirkt Teslu, reiskiasi, kad realiai visa produkcija butu trasportuojama minimum pro viena sali (Lenkija) arba jura. Ziurint gryniai is geografinio tasko, geriausia butu statyt kur nors Lenkijos vakaruose prie juros arba dar gal Cekijoj.
Tas_pac 2017-01-24 19:48
Visų pirma tai Tesla nori ant savo gamyklos stogo saulės elementus susidėti. Patys pranešė kad svarsto galimybę statyti gamyklą Ispanijoje. O čia klounai garsiai svajoja. Niekas neišsprndė ir neišspręs Lietuvos problemų.
vardasas 2017-01-25 01:26
as tikiuosi jog pvz immortallt siandiena gere nedaug arbatos, kitu atveju jis sunkus alkoholikas. "Pats tu poligonas." tai protingo zmogaus zodziau ar tiesiog protingo bet girto?
immortallt 2017-01-25 09:09
tas_pac, manai jiem būtų didelė problema saulę pakeisti vėju, jei sudaromos tam sąlygos? Ypač jei vėjas dar net pigiau gautųs? vardasas, durnas Lietuvos žeminimas, toks pat durnas atsakymas idiotui.