Tai, ką padarė „Samsung“, tiesiog stulbina: „Galaxy Note 7“ istorija daugiau nepasikartos niekada? (Video)  (2)

„Samsung“ kompanija sukūrė tikrąją mokslinių tyrimų laboratoriją, pasamdė 700 darbuotojų daugiau nei 200 tūkst. išmaniųjų telefonų ir 30 tūkst. baterijų tyrimams. Taip pat dėl „Note 7“ įrenginio problemos aptikimo „Samsung“ kreipėsi į trečiųjų šalių tyrimų bendroves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezultatai

Tyrimai parodė, kad abu „Galaxy Note 7“ baterijų variantai turėjo konstrukcijos problemų.  Pirmosios baterijos buvo tiekiamos su trūkumų turinčiais neigiamais elektrodais. Antrojo tiekėjo baterijos pasižymėjo gamybos proceso defektais – ultragarsinis suvirinimas buvo pažeidęs teigiamą elektrodą.   

Geros naujienos

„Samsung“ suformavo „Battery Advisory Group“ grupę, kurią sudaro baterijų srities konsultantai ir ekspertai. Jie sukūrė 8 pakopų įrenginių baterijų testavimą, kuris turėtų padėti išvengti panašių sprogstančių išmaniųjų telefonų baterijų problemų.

Šio testavimo proceso eigoje bus tikrinamas baterijų atsparumas perkaitimui, išoriniai defektai. Taip pat šio proceso metu bus atliekamas baterijų rentgenas, jos bus išardomos ir nustatoma įvairi įtampa, su kuria baterijos bus testuojamos 5 dienas darbinėmis sąlygomis.

8 pakopų testavimo proceso etapai

  1. Patvarumo testas (angl. Durability test). Procesas, kuriuo metu dirbtinai sukeliamas trumpas jungimas, taikomos ekstremalios temperatūros ilgojo įkrovimo metu ir kiti patvarumą įvertinantys procesai ir bandymai.
  2. Vizualinė apžiūra (angl. Visual Inspection). Standartizuotų ir objektyvių kriterijų pagrindu apžiūrima kiekviena baterija.
  3. Rentgenas (angl. X-Ray). Vidinis tikrinimas norint aptikti bet kokias baterijos anomalijas.
  4. Įkrovimo ir iškrovimo testas (angl. Charge and Discharge Test). Baterijoms taikomas didelio masto įkrovimo ir iškrovimo testas.
  5. TVOC testas (angl. TVOC (Total Volatile Organic Compound) Test). Testuojama menkiausia lakiųjų organinių junginių nutekėjimo galimybė.
  6. Išardymo testas (angl. Disassembling Test). Baterijos demontuojamos siekiant nustatyti baterijos kokybę ir patikrinti suvirinimo ir izoliacijos juostos būklę.
  7. Paspartinto naudojimo testas (angl. Accelerated Usage Test). Intensyvus testas, kuriuo metu simuliuojami paspartinto naudojimosi scenarijai.
  8. ΔOCV testas (angl. ΔOCV (Delta Open Circuit Voltage) Test). Tikrinami bet kokie įtampos pokyčiai visame gamybos procese nuo komponentų iki surinkto prietaiso lygių.

Varle.lt specialistų teigimu, nepaisant to, kad ko gero „Samsung Galaxy Note 7“ tapo ryškiausia sprogstančių išmaniųjų baterijų žvaigžde, negalima teigti, kad vienas ar kitas išmaniųjų telefonų gamintojas siūlo užsidegti ar sprogti linkusius įrenginius, nes tai gali atsitikti kiekvieno, net ir brangiausio telefono baterijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: