Apskaičiuota koks plotas turėtų būti padengtas saulės baterijomis siekiant visą Žemę aprūpinti saulės energija: rezultatas jus nustebins

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2017-01-31 11:10
Tu nesupratai to pasakymo. Aš sakiau, kad energijos poreikis padidėjo nes anksčiau chebra buvo ubagai. Dabar taip, skaičiuok, kiek visokių gyvenimą lengvinančių agregatų turim. O po to pagalvok, ar to nenorėtų afrikiečiai. Oj kaip norėtų. O tai reiškia, kad energijos poreikis didės ir didės netiesiškai (dabar prognozės yra tiesinės ). https://i2.wp.com/www.trismegistos.lt/w ... plotas.gif
AAA000 2017-01-31 13:04
immortal - tu kartais gal pats perskaityk savo nesamones, kurias parasai... geda net skaityt tavo paistalus... yra toks faktas - saule nakti nesviecia. vadinasi, kad subalansuot saule - nakti i tinkla reikia tiekt energijos (is kazkur). elektromobiliai skaiciuojami tokiam ciklui - per nakti ikrauni is tinklo - diena vazineji (sueikvoji ikrauta energija). kazkas tokio. kol eikvoji energija su elektromobiliu - tu principe negali net dienos saules energijos naudot - nes atristas nuo tinklo - kazkur vazineji ir kazka veiki... vadinasi darom isvadas: ir saule energijos nakti negamina (nu nesviecia naktim, kad ir kaip immortal ten aiskintu situacija ), ir dar nakti energija papildomai eikvoja elektromobiliu ikrovimas... o diena atvirkstines salygos - saule gamina - bet tu neturi laiko tai energijai imt. nes stengiesi prasukt savo reikalus - kol sviesu.... ir cia islenda "viska ismanantis" immortal - ir pareiskia, kad problema ateity subalansuos elektromobiliai... tiesiog genialu - teigt priesingai esamai situacijai nes elektromobiliai tik gilins problema... ---- sita problema spres tik namu akumuliatoriai - o su akumuliatoriais dabar tokia situacija - kad isvis dar neatsiperka kaip irenginys... bet cia speju vel islis iimportal su savo eiliniais melais apie "dziuginancias akumuliatoriu pigimo" tendencijas ir prades kaisiot kazkokias bereiksmes statistikas. svarbu tik vienas dalykas - negalim atsiperkanciu budu kaupt elektros akumuliatoriuose... kazkokiu hidroelektriniu nepasistatys kiekvienas savo rusy... kol sitai nepasikeis - revoliucijos nebus... bus tik eiliniams neiperkama prabangi technologija... --------- P.S. immortal -daviau pliusiuka uz komentaro kvailuma
SILORAKAS 2017-01-31 14:32
Strapsnio originalas: http://www.businessinsider.com/map-show ... rth-2015-9
Xdmin 2017-01-31 21:19
Man labai patiko mano kolegos fraze: Elektros prietaisai tobuleja, bet kazkodel pries 10 metu i stacionarus dejom 300W psu, o dabar dedam 600W
immortallt 2017-02-01 08:45
-, tiek daug klaidingų prielaidų, kad net nežinau nuo ko pradėti. Pradėkime nuo to, kad amerikonai energiją pasiekti tam pačiam komfortui naudoja ypač netaupiai. O taupymas dabar sparčiai auga, nes tai pigiau ir patogu. Toliau, plotą velniai žino kaip skaičiuoji. Gal kokiais 3 nuliais poroj vietų per daug palikai? kWh iš Wh dalini? Efektyvumus pamiršai. Patenkinti dabartinį elektros poreikį užtektų pasaulio 5% dykumų ploto, su dabartinėmis technologijomis - 18% efektyvumu. Elektra sudaro ~1/3 suvartojimo energijos. +-15% dykumų ploto jei viską patenkinti darant prielaidą, kad visi vysto taupias technologijas ir energijos poreikis III pasaulyje visur sparčiai auga (sutinku, tikrai augs). Ir gauname max 20% pasaulio dykumų ploto. P.S. dabar energijos suvartojimas viso pasaulio, suminis, kiek mažiau nei 800*10^15 BTU, tai ~234,457 TWh per metus. UK per 1kv.m. pagaminama ~120kWh per metus. Tai gaunasi 2mln kv. km jei apsimetam, kad UK yra vidutinis efektyvumas, bet iš tiesų, tai yra dugnas. Prie pusiaujo saulės iki 3.5 karto daugiau. Skiriasi tik kiek daugiau nei 300 kartų nuo tavo skaičiaus. Toliau, dėl 2,200 kvadrilijonų energijos poreikio, kaip minėjau, tu darai prielaidą, kad JAV išlaido energijos poreikį per žmogų, ir renkiesi būtent JAV, o ne ES pavyzdį. Ir dar darai prielaidą, kad tai įvyks per max 20 metų, nes technologinės pažangos nebus ir t.t., tai net tokiu atveju, tereikės 5.3 milijono kv.km. Vėlgi, skirtumas toks "kuklus" nuo tavo skaičių. Ir čia įtraukiant tai, kad efektyvumas baterijų tik ~18%. Jei būtų 100%, tai būtų tik 1 milijonas kv.km. Taip pat imu vieną žemiausių elektros gamybos iš fotovoltonikos per kv.m. rezultatą turinčią UK. Bet žiūriu niekam nemaišo spaudyti patinka, nesvarbu faktai ir tiesa, svarbu pagąsdinti kaip blogai atsinaujinanti. P.S.S. padengus visą žemę fotovoltonikos elementais, dabartiniais, pagamitume 60 milijonų TWh per metus. 204 kvantilijonai BPU.
Vytax 2017-02-01 10:28
O dabar pasižiūrime į saulės žemėlapį: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... map-en.png Ir ką matome? Saulės daugiausia pačiuose skurdžiausiuose pasaulio kraštuose. Tad taip, saulės energija perspektyvi. Tik ji pirmiausia tenkins ne mūsų europiečių poreikius. Saulės energija prisidės prie besivystančių šalių ekonominio vystymosi. Mes su pietinėmis šalimis niekaip negalėsime konkuruoti saulės energijos gamybos savikaina. Tad panašu, kad ateinančius dešimtmečius spartus ekonominis vystymasis paliks šiaurės pusrutulį ir judės į pietus.
immortallt 2017-02-01 10:43
Vytax, saulės energija Danijoje statoma kitąmet tik už 10% didesnę kainą nei rinkos kaina Lietuvoje, kur dominuoja senos elektrinės. Taip kad bent kiek piečiau saulės energija daug kur jau pigiausia alternatyva. P.S. Lietuvoje saulės šiek tiek daugiau nei Danijoje, o ir instaliaciniai kaštai mažesni.
Vytax 2017-02-01 16:28
Taip, taip, mes džiūgaujame, kad saulės energija jau „beveik, beveik“ konkuruoja su gamtinėmis dujomis. Afrikoje tuo tarpu naujos didelės saulės elektrinės rimtai konkuruoja su akmens anglimis.
immortallt 2017-02-01 16:38
Su gamtinėmis dujomis senai konkuruoja. Gamtinės dujos rinkos kaina gamina tik tose šalyse, kur gamtinės dujos atiduodamos pigiau rinkos. Net teoriškai gamtinės dujos negali gaminti elektros pigiau nei saulė. Na nebent gerokai šiauriau. Saulės elektrinės kuo didesnės - tuo lengviau konkuruoja. Anglimi kūrenamoms elektrinėms NAUJOMS, reikia didelių investicijų, taip pat reikia sukurti infrastruktūrą nuo nulio. Taip pat krentantis saulės kiekis yra didesnis. Lietuvoje kol kas labiau apsimoka vėjas, taip, ir nėra čia jokios tragedijos.
immortallt 2017-02-02 17:17
Čia toks dar vienas paveiksliukas, pavaizduojantis energijos gamybos potencialą iš skirtingų šaltinių. Kad dar kartą parodyti, kaip nusikalbėjai dėl ploto reikalingo. Tiesą sakant, jei darom prielaidą, kad išaugs energijos vartojimas pasaulyje tribugai per 30 metų, tai saulė ir vėjas yra vieninteliai būdai tai užtikrinti. Na kol neturime termobrnaduolinės ar mini black hole generators.