Itin įdomi alternatyva įprastiniam planšetui: „Xbox“ žaidimų kompiuterio analogas su klaviatūra, lietimui jautriu ekranu ir „Windows 10“ (Video)  ()

Žaidimų pramonė jau kurį laiką yra ant bangos. Stiprėja ir žaidėjų kultūra, internete populiariausi žaidimų vaizdo įrašai susilaukia milijonų peržiūrų. Visgi, ne visi į žaidimus žiūri taip rimtai - kitiems tai tiesiog būdas praleisti kelias valandas keliaujant ar keletą minučių laukiant svarbaus susitikimo. Tam kuriami itin maži nešiojami žaidimų kompiuteriai. Nors rinkoje jų yra nemažai, šis, kurį matote nuotraukoje, yra šiek tiek išskirtinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - „GPD WIN“ nešiojamas žaidimų kompiuteris. Iš kitų panašių įrenginių jis išsiskiria tuo, kad naudoja „Windows 10“ operacinę sistemą. Gamintojo teigimu, šiuo kompiuteriu patogu ne tik žaisti žaidimus, bet ir dirbti. Taip yra ne tik dėl visiems įprastos operacinės sistemos, bet ir kitos „GPD WIN“ ypatybės - pilnos klaviatūros. Iš esmės tai yra įprastas nešiojamas kompiuteris, kuris yra toks mažas, kad telpa kišenėje. Tiesa, pagrindinę jo paskirtį išduoda iš žaidimų pultelių pasiskolintos valdymo rankenėlės ir mygtukai.

Klaviatūra ir žaidimų valdymas tikriausiai ir yra didžiausias „GPD WIN“ koziris. Jei nuspręsite šį įrenginį naudoti darbui, pilna klaviatūra tikrai pravers naudojantis įprastais „Windows“ įrankiais. Žaidimų valdymo rankenėles galima naudoti vietoj kompiuterio pelės, tačiau „GPD WIN“ patogiau valdyti kaip planšetinį kompiuterį, naudojant liečiamą įrenginio ekraną.

Ir žaidžiant žaidimus valdymo būdus galima pasirinkti. Šalia ekrano yra jungiklis, kuris leidžia pasirinkti tarp trijų skirtingų žaidimų valdymo būdų: „Xbox“ sistemos, įprastos klaviatūros ir pelės kombinacijos ir išorinių įvesties prietaisų (pavyzdžiui, pultelio). Įrenginys turi „Bluetooth“ technologiją, kuri pravers naudojant belaides ausines ar kitus prietaisus. Žinoma, čia yra ir USB, HDMI ir ausinių jungtys.

„GPD WIN“ charakteristikos:

  • Operacinė sistema: „Microsoft Windows 10“ 64bit;
  • Procesorius: keturių branduolių „Intel Cherry Trail Z8700“ 1.6GHz (2.4GHz);
  • RAM: 4 GB;
  • ROM: 64 GB;
  • Papildoma atmintis: TF iki 128 GB;
  • Ekranas: liečiamas, 5,5 colių, 1280x720.

Taigi, „GPD WIN“ nešiojamas žaidimų kompiuteris tikrai yra vertas dėmesio, jei norite mažo ir universalaus įrenginio. Jis puikiai telpa kišenėje ir gali atlikti šiek tiek daugiau nei kiti panašaus dydžio žaidimams skirti įrenginiai. Šiuo metu „GPD WIN“ taikoma nuolaida ir jis kainuoja kiek daugiau nei 313 eurų.

Kokie šio įrenginio trūkumai? Prie žaidimų valdymo mygtukų išdėstymo reikės priprasti, o ir garsiakalbis nėra geriausioje vietoje - žaidžiant jis dažnai uždengiamas ranka. Nors klaviatūra yra patogi, pats įrenginys yra gana mažas, todėl mažai tikėtina, kad jį tikrai dažnai naudosite darbui. Nebent tikrai prireiks.

Daugiau apie mažąjį „GPD WIN“ žaidimų kompiuterį - video apžvalgoje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()