Brokuoto telefono istorija baigėsi tikru karu su „Tele2“: jei taip nutinka, koks būdas padeda viską žaibiškai išspręsti  (6)

Į 15min redakciją kreipėsi vilnietis Dmitrijus, kuris tapo nemalonaus aplinkybių sutapimo auka: iš operatoriaus „Tele2“ įsigijęs brokuotą telefoną išgyveno nesėkmingą bendravimo patirtį su remonto paslaugas teikiančia bendrove, o nusispjovęs į neįvykusį remontą ir tuo pačiu į visus „Tele2“, gavo dar skaudesnį smūgį – tapo į juoduosius sąrašus įtrauktu skolininku be kaltės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Auksinis telefonas

„Istorija prasidėjo nuo to, kad į garantinio aptarnavimo bendrovę MTTC nunešus telefoną, kurio neįmanoma pataisyti, man pasakė, kad viskas gerai veikia, nors pats technikos centre akivaizdžiai rodžiau, kad telefonas sugedęs, o jį priėmęs bendrovės atstovas ir pats pripažino, kad tai yra brokas, bet nieko negali dėl to padaryti, nes techninės išvados surašytos kitaip“, – sakė Dmitrijus.

Tad, nusprendęs nesiterlioti rankų su brokuotu telefonu, jo netaisančiu techninio aptarnavimo centru ir pinigus mokančio kliento neužstojančiu operatoriumi, Dmitrijus paskambino į „Tele2“ išsiaiškinti, kokias sąlygas reikia įvykdyti norint anksčiau termino nutraukti sutartį.

Paslaugų teikėjui atstovaujantis konsultantas Dmitrijų informavo, kad jo skola operatoriui – nepadengtų įmokų už telefoną ir suteiktų nuolaidų suma – yra 148,32 eurai.

Skaudžių skyrybų su paslaugų teikėju priežastimi tapusį telefoną „Samsung Galaxy Grand Prime“ Dmitrijus pavadino auksiniu (tiesa, ne dėl gamyboje naudotų medžiagų, o dėl visų su juo susijusių išlaidų ir nepatogumų). Ir vien patirtos finansinės išlaidos – toli gražu ne visi kliento nemalonumai.

Vieno apmokėjimo nepakanka, dviejų – taip pat

„Tą sąskaitą apmokėjau. O po trijų dienų man skambina „Tele2“ ir sako: Jūs skolingi dar tiek ir tiek pinigų. Virš penkiasdešimties eurų. Pradėjau aiškintis kas ten blogai, o jie man sako, kad čia jų aplaidumas, kad nepažiūrėjo, jog yra dar ir suma už neapmokėtas paslaugas. Sakau, gerai, jei jūsų klaida, susitarkime draugiškai: sumoku pusę sumos – 28,58 eurus – ir išsiskirstome, kadangi problemų yra ir pas jus (padarėte klaidą), ir pas mane (galbūt kažkur ir suklydau, nors to neturėtų būti). Grynai iš draugiškų paskatų sumokėsiu ir pamirškime vienas kitą“, – 15min sakė Dmitrijus.

Ir antrąją sąskaitą Dmitrijus apmokėjo. O po trijų mėnesių „jie įdeda mane į visus įmanomus skolininkų juoduosius sąrašus“, – skundėsi nepatenkintas buvęs „Tele2“ klientas.

„Visur, kur įmanoma, buvo pažymėta, kad esu nemokus klientas, kad neapmoku sąskaitų. Pasidomėjau, pasiskambinau ir išaiškėjo kam ir kiek esu skolingas – „Tele2“, 28,58 eurus“.

Nepaisant to, kad susisiekus su „Tele2“ buvo patvirtinta, kad apmokėjimą jie mato, problema nedingo: nors buvimas skolininkų sąraše kėlė nemažai sunkumų – Dmitrijus negalėjo išsimokėtinai įsigyti darbui reikalingo automobilio – „Tele2“ delsė.

„Jie pažadėjo su manimi susisiekti per 10 dienų. Spaudžiau, kad darytų tai kuo greičiau – dienos bėga, o darbo priemonės negaliu įsigyti, pinigų neuždirbu. Pažadėjo, kad galbūt galės padėti greičiau. Skambinu pats po šešių dienų, o jie vėl sako, kad išvadų jokių nepadarė ir iš juodojo sąrašo išbraukti negali. Ir nors apmokėjimus mato, vis dar laiko mane skolininku. Vėl delsia. Praėjo dar 10 dienų, vėl pats jiems skambinu. Vėl ta pati dainelė – apmokėjimą matome, sprendimo nėra, nieko padaryti negalime“, – operatoriaus darbo ypatumus vardijo vyriškis.

Bet didžiausia staigmena įvyko penktadienį, vasario 3 dieną: Dmitrijus gavo laišką iš skolų išieškojimo bendrovės, kuri reikalauja ne tik 28,58 eurų, bet ir padengti procesinių veiksmų dėl skolos atgavimo kainą.

„Vėl paskambinau į „Tele2“, o manęs net nesujungia su klientų lojalumo konsultantu, su kuriuo visą laiką buvo bendraujama – atseit, neturi tokių galimybių – ir, sako, laukite skambučio. Na, tai galiu pasakyti, nebegaliu su jais kariauti. Jau pavargau. Nežinau, kaip elgtis ir ką su jais daryti“, – sakė Dmitrijus.

Prisiėmė kaltę

15min susisiekus su „Tele2“ komunikacijos vadovu Baltijos šalims Andriumi Baranausku, šis negailėdamas atsiprašymų pripažino savo bendrovės kaltę.

„Apgailestaujame dėl kliento patirtų nepatogumų. Atsakydamas į jo pirminę užklausą mūsų konsultantas suklydo ir kaip mokėtiną sumą nurodė tik likutį už telefono aparatą, neįsitikinęs, kad klientas turi ir skolą už paslaugas. Vėliau laišku pranešėme būtent apie šią sumą. Su klientu sutarėme, kad už klaidingą informavimą taikysime kompensaciją – pusę skolos.

Klientas sutartą sumą apmokėjo, deja, apmokėjimas buvo nukreiptas į kitą tuo metu jo turėtą paskyrą. Tuo pat metu kitoje paskyroje fiksuota skola ir pradėtas automatinis jos išieškojimas. Situaciją išsiaiškinome, kliento atsiprašėme. Pasirūpinome, kad iš „CreditInfo“ skolininkų bazės mūsų skola būtų skubiai išbraukta. Dar kartą atsiprašome kliento“, – 15min rašė A.Baranauskas.

Tiesa, nors istorijos atomazga yra laiminga, kyla svarbus klausimas: kodėl problemas, kurias paprastam žmogui tenka spręsti mėnesiais ir nesulaukti jokio rezultato, vienas žurnalisto skambutis gali išspręsti per dieną?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(161)
(7)
(154)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: