Žavinga „Xiaomi“ idėja, kaip šis juodas daiktas namams prideda išmanumo ir palengvina kasdieninį gyvenimą (Video)  (3)

Ne taip jau seniai mūsų televizoriai neturėjo distancinio valdymo pultų. Tikriausiai daugelis prisimena tą jausmą, kuomet reikėdavo atsistoti, norint perjungti kanalą, o vos prisėdus ir jame pasirodydavo reklama. Šiais laikais distanciniais pultais valdoma visa galybė prietaisų: televizoriai, oro kondicionieriai, namų kino sistemos ir taip toliau. Kartais ant stalo guli 4 ar 5 nuolat naudojami pultai. Visgi, visus juos gali pakeisti jūsų išmanusis telefonas ir tam nereikia išleisti krūvos pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis mažas apvalus prietaisas universalus „Xiaomi“ valdymo pultas. Tiksliau, tai - taškas, kuris gali valdyti visus jūsų namų prietaisus per specialią programėlę jūsų išmaniąjame telefone. Idėja gana paprasta - visi dabar nešiojasi išmaniuosius telefonus, kodėlgi jų nepanaudojus ir namų elektronikai valdyti? Juolab, kad panašias funkcijas gamintojai jau siūlo, tačiau dažnai šios technologijos kainuoja gana brangiai.

Nepigūs ir įvairūs universalūs valdymo pultai. Dažnai jie yra gana painūs ir nepatogūs naudoti. Todėl garsi Kinijos elektronikos gamintoja „Xiaomi“ nusprendė problemą išspręsti pačiu paprasčiausiu būdu - sukurdama išmaniuoju telefonu valdomą tašką.

Šio prietaiso genialumas slypi jo paprastume. Čia nerasite gausybės mygtukų, lempučių, o ir surasti tobulos vietos kambaryje jam nereikės. Šis „Xiaomi“ įrenginys veikia 20 metrų spinduliu ir gali pakeisti bemaž visus namie naudojamus pultelius. Juo ir specialios programėlės pagalba galėsite ne tik perjunginėti kanalus ar keisti garso sistemos nustatymus, bet ir valdyti oro kondicionierių. Ieškoti visų pultelių neprireiks - viskas lengvai pasiekiama telefono ekrane.

„Xiaomi“ valdiklis gali valdyti visus prietaisus, kurie turi infraraudonųjų spindulių (IR) jutiklius - būtent jų pagalba ir veikia įprastiniai distanciniai pulteliai. Tačiau distanciniai pulteliai yra kryptiniai ir būtinai reikia nukreipti jį į patį prietaisą, kad būtų galima valdyti. Kaip šią problemą išsprendė „Xiaomi“? Labai simpatiškai - į valdiklį sudėjo daugybę IR spindulių siųstuvų 360 laipsnių kampu. Tad „Xiaomi“ blokelio valdymo signalas prietaisus pasieks visame kambario perimetre. Tiesa, kitame kambaryje esančių prietaisų jau nepavaldysite.

Su išmaniuoju telefonu „Xiaomi“ valdiklis bendrauja per Wi-Fi ryšį. Vadinasi, iš ryto nubudę net ir nesikeldami iš lovos, svetainėje galite įjungti televizorių ar oro kondicionierių - svarbu, po ranka turėti išmanųjį telefoną.

Jokių sudėtingų įdiegimo procedūrų taip pat nėra - parsisiuntus programėlę reikės suvesti visus prietaisus, kuriuos norėsite valdyti, o patį „Xiaomi“ įrenginį įjungti į tinklą. Prietaisų suvedimo algoritmas yra toks - pasirenkate, kokį konkrečiai prietaisą norite valdyti, tada paimate jo originalų distancinį pultelį ir spausdami valdymo mygtukus, į „Xiaomi“ valdiklį įrašote svarbiausias komandas: įjungimas/išjungimas, garsas, kanalų perjungimas ir pan. „Xiaomi“ valdiklis įsimena pultelio siunčiamą kiekvienos komandos kodą ir jį susieja su išmaniajame telefone esančios programėlės opcijomis. Įrašius šiuos signalus vėliau jau pats „Xiaomi“ imituos konkretaus pultelio darbą. Viskas - jūsų namai nuo tos minutės taps šiek tiek išmanesni.

Kiek kainuoja toks patogumas? Šiuo metu universalus „Xiaomi“ valdiklis kainuoja mažiau nei 20 eurų. Jį išbandyti reikėtų visiems, kuriem jau pabodo visada tik iš antro karto pagriebti reikiamą pultelį, o tada pastebėti, kad jo baterijos išsikrovė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (3)