„Windows 10“ tapti pačia populiariausia sekasi labai sunkiai: kodėl vartotojai taip nenoriai pereina prie naujos operacinės sistemos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kernel_panikuoja 2017-02-16 12:06
Krastutines paziuros yra zmogaus savybe nepriklausanti nuo naudojamos OS. Visu tipu OS user'iu puseje tokiu atsiras, nereik pagal tokius vertint visus. Is to atsiranda klaidingi stereotipai. Realybe yra tokia, kad absoliuciai daugumai zmoniu giliai pofik ta OS - jie naudoja tai, kas jiems padeda atlikti reikiama darba ir tiek. Tie visi Apple vs non-Apple hw, MacOS vs Win vs LNX ir pan. gincai yra absoliuciai daugumoje atveju pointless'iniai, nes dazniausiai ginco logika buna "fura geriau, nes daugiau paveza, o formule geriau, nes greiciau vaziuoja, uz tai dabar vienas bus gaidys, o kitas ne, nes man tai tinka"
bahuriux 2017-02-16 16:57
Taip ir neatsakėt, ko jūs norit iš OS, naujos ar senos nesvarbu, pvz man OS turi būti gerai ir stabiliai suderinta su "geležim" ir softu, kad nebūtu problemų su draiveriais, netrukdyti dirbti su programom ir ne 3,14st protą, kad mol reikia butinai tau w10, te imk mes tau įdiegsim, o su geležies ir softo nesuderianmumu 3,14skis pats, dar parašys kreipkis į sistemos administratorių, kai 99,9% atvejų jokie MS helpai, ar troubleshooteriai nepadės. Jūs naujovėm vadinat naujus blizgučius ir vis labiau užknisanti UI su kiekviena nauja versija? Ir pastoviai apkrautą CPU ~50% kai vyksta updeitai, o jie vyksta visada. Tai čia yra naujovės? Jei norit blizgučių pažiūrekit koks buvo ubuntu, dar 2008 metais su gnome 2 desktopu ir 3D desktopo efektais, betkuriai kitai OS nuo dabar dar 10-20 metų tam prireiks. w7 už xp yra pranšesnis tik dėl geros paieškos kurią totaliai sušiko nuo w8, daugiau nieko gero neįvyko iš esminių dalykų.
zipper 2017-02-16 17:36
Windows automatinai atnaujinimai yra įkyrus nes būna atvejų kada dirbi prie ko nors ir po atnaujinimo perkrovus PC dinksta visi duomenys. Dėl ko daugelis išjungia auto atnaujinimus ir daro juos rankiniu būdu arba tiesiog pamiršta apie juos ir yra apgailėtina kad mirosoft per tiek daug metų nesutvarko šios problemos bei net neima pavyzdžio iš Linux, kur atnaujinimai neįtakoja sistemos darbo ir nereikia jos perkrauti kad juos įdiegti ir iškart naudoti. O kad neina atidaryti failo su tam tikru formatu realiai turėtu būti žmogaus kuris davė tą failą problema kad nepasirinko tinkamo formato (o jį galima pakeisti). Jei ta leiskim darbe vietoj photoshop naudojamas GIMP, tavo problemos kad esi užsispyręs ir naudoji Photoshop . Bet šeip tiek linux tiek mac veikia su naujausiais Photoshop.
azotas 2017-02-16 18:38
jeigu is siknos rankos auga tai visos sistemos bus prastos, teko dirbt ir su linux ir su mac ir su windows, nei vienoi sistemoi nebuvo tokios problemos kurios nebutu galima issprest panarsius per google.
bahuriux 2017-02-16 19:16
Man ne tik teko su tavo išvardintom sistemom dirbt, bet jas instaliuoti krūva versijų ir paruošt 100% naudojimui PC ir mac su visu softu ir draiveriais. Man savo kompą paruošt naudojimui 100% užtrunka kelias dienas ir labai užknisa, kai po updeitų tiesiog kažkas nebeveikia, arba UI pasdaro prastesnis ir mažiau funkcionalus nei senoj versijoj. O googlint šiais laikais moka visi.
Paprastas_zmogus 2017-02-16 19:19
Linux? Nuo kada? Ten tik entuziastų išprievartautos pasenusios versijos veikia.
Chronas 2017-02-16 22:35
Jei naudojat piratines versijas, išbandykit Windows 10 LTSB. Šiaip, čia tik enterprise skirta, bet žmonės dažniausiai juos labiau mėgsta už pro ar home. LTSB esmė - stabilumas, win update nerašo jokio šlamšto, priverstinai neperkrauna sistemos, tik saugos naujinimai, jokių su atnaujinimais pridedamų funkcijų ar ko kito, nėra Win Store, Apss, Cortana ir kito bloat'o, "komplektacija" kaip win 7 ultimate Atrodo tobula win sistema, bet tik su enterprise licencija Manau, jei tokią politiką taikytų ir namų vartotojams, Windows 10 populiarumas būtų žymiai didesnis.
zet 2017-02-21 01:15
as matau kad tu esi IT zalias ir komentuoji. Kaip iprasta. Operacines yra tarpininkas tarp programu bei dalis periferijos. Pats branduolys su nauja winodows versija speju pasikeite praktiskai nuli. Man Microsoft periferija sivis neidomi, jie sugeba tik sugadinti gerus produktus isigije. Per prievartas brukamas IE ir tai is vartotoju iseina. Tad tarpininkas tas pats, periferija man neidomi, branduolys praktiskai tas pats, kam man reikia nuo 8.1 pereiti prie w10? Realus argumentai ? Gal eik i delfi komentuoti.
Endless Nameless 2017-02-21 10:06
Daugiau nei kelis metus naudoju Microsoft Surface su Win10, kaip paprastam naudotojui, sistema vizualiai šiuolaikiška, tiek stabili, nė karto nebuvo bluskryno ar persikrovimų, app'su integravimas į sistemą asmeniškai didelis pliusas ir evoliucija iš 8tų į 10tus tik teigiama. Man pasikartosiu kaip "namų vartotojui" - geriausia Windows versija ever.